Cercetaşii au desemnat „Mama anului Scout 2015”

„Mama mea este o rază de soare în inima mea”, a scris Simona, unul dintre cei mai mici membri ai grupului de cercetaşi din Pildeşti, în scrisoarea adresată către mama ei, care a fost aleasă „Mama anului Scout 2015”

cercetasi 02Ca în fiecare an, de Ziua Mamei, cercetaşii centrului „Adormirea Maicii Domnului” Pildeşti au organizat un spectacol prin care le-au arătat iubirea şi recunoştinţa celor care i-au crescut. Astfel, duminică, 8 martie, la ora 13.00, în căminul cultural din Pildeşti s-au adunat mămici dornice de a-şi vedea copiii pe scenă. Ambientul zilei a fost colorat de glasurile copiilor care au cântat, de scenetele şi momentele frumoase pregătite atât de cei mici, lupişorii, cât şi de cei mari, temerari, exploratori şi lideri. Pe chipul fiecărei mame a fost desenat un zâmbet de bucurie, dar s-au zărit şi câteva lacrimi de emoţie. Lupişorii, ramura de vârstă cea mai mică, au pregătit din timp scrisori către mamele lor. Dintre acestea au fost selectate zece scrisori, prin care copiii au transmis cele mai frumoase emoţii, iar acestea au fost citite pe tot parcursul spectacolului. Se pare că sufletele celor din public au vibrat la scrisoarea Simonei Iştoc, care, cu inima ei mică, i-a transmis mamei sale: „Dragă mamă, inima ta e ca o floare ce se ofileşte când eşti tristă. Când te văd supărată, şi eu mă întristez, pentru că îţi simt durerea. Tu îmi îndeplineşti orice dorinţă, indiferent ce ar fi. Dacă eşti trisă, ai un motiv. Tu, cu o inimă mare, mă aperi de orice rău. Mama mea e înaltă şi părul ei e scurt şi şaten. Mama mea, orice ar face, ar face doar ca să îmi fie bine. În fiecare zi, ea mă trezeşte şi, când deschid ochii, eu o privesc. Ea este o rază de soare în inima mea. Eu, alături de mama mea, mă simt ca în Rai şi, când o strâng în braţe, mă simt în al nouălea cer”.

cercetasi 03Astfel, Angela Iştoc a fost aleasă „Mama Anului Scout 2015”. Ea a urcat pe scenă, plină de emoţii, alături de fiica ei. „Spectacolul nu a fost doar un moment artistic, ci a fost un moment special, prin care am scris pe sufletele mamelor cuvinte de mulţumire pentru tot ceea ce fac. Am încercat să le arătăm prin fiecare cântec, fiecare scenetă, fiecare acord de chitară, că mama e lumânarea care arde veşnic în întunericul vieţii, e îngerul care ne dă aripi viselor, e cea care ne călăuzeşte pe toţi să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o, prin iubire, răbdare, slujire. Mulţumim Primăriei Cordun, care ne-a pus Căminul Cultural la dispoziţie, şi grupului de părinţi din Pildeşti, pentru colaborare. Felicităm liderii centrului, care s-au străduit ca spectacolul, prezentat de Evelina Mateeș şi Ema Bulai, să fie o reuşită”, a spus Andreea Mîrţ, unul dintre cercetaşi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0