Cercetașii au adus și în acest an Lumina Păcii de la Betleem la Iaşi, Roman şi Pildeşti

Cercetașii au adus și în acest an Lumina Păcii de la Betleem la Iaşi, Roman şi Pildeşti

Dimensiune text

 

Cercetașii din Moldova s-au adunat plini de bucurie vineri, 22 decembrie, pentru a participa la ceremonialul intitulat „Lumina păcii de la Betleem”, ce a avut loc la catedrala catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

Cercetașii au participat la a 22-a ediție a acestui ceremonial. Anul acesta, lumina a fost împărțită pe data de 16 decembrie la Viena, unde a fost prezentă și delegația României, formată din 40 de lideri, seniori, exploratori, temerari și câțiva părinți însoțitori din București, Râmnicu-Vâlcea, Constanța, Bacău și Pildești.

Printre participanți s-a numărat şi Veridiana Mîrț, lider din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești, ea aducând lumina de la Viena la Iași, unde a fost celebrată Sfânta Liturghie de către preasfinţitul Petru Gherghel, episcop al diecezei de Iaşi, în cadrul căreia cercetașii au participat activ. Predica a fost susținută de părintele Leonard Farcaș, lider cercetaş, care ne-a explicat ce înseamnă adevărata lumină și rolul ei în viețile noastre. De asemenea, ne-a fost prezentată misiunea noastră, și anume aceea de a fi făuritori de lumină.

După Sfânta Liturghie, activitatea din cadrul ceremonialului a fost continuată cu ambianța creată de cântarea colindelor pentru preasfințiții episcopi Petru Gherghel şi Aurel Percă. Fiind în atmosfera Crăciunului, ne-am bucurat și ne-am simțit bine împreună. După colinde, a urmat un moment animat cu jocuri, care a favorizat prietenia între participanţi.

La Pildești, ceremonia de împărțire a luminii a avut loc tot pe data de 22 decembrie, în cadrul liturghiei de seară. În parohiile catolice din Roman – Sfânta Tereza a Pruncului Isus, Fericitul Ieremia, Inima Neprihănită a Mariei şi Isus Bunul Păstor – Lumina păcii a ajuns, sâmbătă, 23 decembrie.

Așadar, și anul acesta proiectul „Lumina Păcii de la Betleem” a reprezentat o reușită pentru că și-a îndeplinit scopul, acela de a ne aduce bucurie şi speranță în suflet și de a fi făuritori de lumină.

 

Diana Mîrţ, cercetaş din cadrul Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești – Organizația Națională Cercetașii României

 

 

 



COMENTARII

WORDPRESS: 0