Prima paginăActualitate

Centrul Romanului este închis de joi până vineri dimineață

Centrul Romanului este închis de joi până vineri dimineață

Dimensiune text

 

deszapezire centruConducerea Primăriei Roman a decis să închidă circulația pe bulevardul Roman Mușat – E 85, pentru a ridica zăpada strânsă pe lateralele arterei ca urmare a deszăpezirii. Circulația pe această arteră va fi blocată de joi, de la orele 20.00, și până vineri, la ora 5.00 dimineața. Se va interveni, punctual, pe trei tronsoane.

Astfel, pentru a elimina întreaga cantitate de zăpadă și a facilita accesul la parcările centrale, se va trece la ridicarea nămeților de pe segmentul 2 Măgari – Hotel. Autoritățile fac apel la cetățenii care își parchează mașinile pe centrul orașului să găsească, pentru câteva ore, o altă soluție, astfel încât să fie încărcată toată cantitatea de zăpadă.

Conform primarului Lucian Micu, circulația va fi blocată, temporar, pe trei segmente din tronsonul precizat anterior. Acțiunea de ridicare a zăpezii va începe la orele 20.00 de pe zona 2 Măgari și până la intersecția bulevardului Roman Mușat cu Dobrogeanu Gherea (Pascal). Ulterior, de la orele 23.00 și până la 2.00 noaptea, se va închide tronsonul dintre intersecțiile E85 cu Dobrogeanu Gherea și E85 cu Veronica Micle. De la orele 2.00 și până la 5.00 dimineața se va acționa pentru îndepărtarea zăpezii de pe tronsonul bulevardului Roman Mușat dintre Veronica Micle și până la intersecția cu strada Cuza Vodă.

O operațiune similară s-a desfășurat și la începutul lunii ianuarie, la prima cădere masivă de zăpadă din acest an. Atunci, a fost cărată zăpada din centrul orașului și din zona instituțiilor școlare. În total, au fost ridicate 160 de camioane, iar acțiunea a costat administrația locală 120.000 de lei, dintr-un total plătit pentru deszăpezirea din ianuarie de 590.000 de lei.

Date fiind costurile ridicate pentru încărcarea zăpezii, administrația locală spune că nu va putea face ca străzile să arate iarna ca vara, dar se va acționa punctual pentru ridicarea nămeților din zone unde aceștia îngreunează accesul sau blochează parcările.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0