Prima paginăSanatate

Centrul Medical Micromedica a fost cumpărat de MedLife

Centrul Medical Micromedica a fost cumpărat de MedLife

Dimensiune text

 

Vineri, 20 decembrie, Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a anunțat finalizarea tranzacției de cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni pentru Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din Moldova, informează un comunicat de presă al MedLife.

Micromedica activează pe piața de servicii medicale private încă din 1995 și oferă pacienților o gamă largă de investigații, de la consultații multidisciplinare pentru peste 28 de specialități medicale și servicii de laborator, la investigații imagistice complexe. Grupul are în componență șase unități medicale situate în Piatra Neamț, Bacău, Roman, Bicaz, Roznov și Tîrgu Neamț, toate dotate cu echipamente medicale performante. În municipiul Roman, Micromedica deține un sediu pe strada Tineretului, vizavi de Policlinica Roman, precum și un altul, aflat în construcție, pe strada Dobrogeanu Gherea.

Tranzacția a fost anunțat de MedLife la începutul lunii noiembrie, cu această achiziție MedLife devenind prima alternativă privată de diagnostic și tratament cu o infrastructură medicală națională, mai arată reprezentanții companiei. Începând cu 2009, MedLife a deschis sau a achiziționat peste 83 de unități medicale. Potrivit reprezentanților companiei, în 2018 Micromedica a înregistrat o cifră de afaceri de 18 milioane de lei.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă rețea de clinici, una din marile rețele de laboratoare medicale, spitale generale și specializate și are cea mai mare baza de clienți pentru Pachete de Prevenție în Sănătate din țară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrala și de Est. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, avand simbolul de tranzacționare „M”, mai arată reprezentanții MedLife.

Conform Capital, Sistemul Medical MedLife este deținut în proporție de 44% familia Marcu – medicul pediatru Mihaela Cristescu Marcu, fondatorul MedLife, și cei doi fii ai săi, Mihail și Nicolae Marcu. Conform revistei Capital, familia Marcau era plasată în Top 300 al celor mai bogați români din acest an pe locul al 51-lea, cu o avere estimată de Capital la 105 – 115 milioane de euro, care mai precizează că anul trecut compania MedLife a avut o cifră de afaceri de 420 de milioane de lei, în creștere cu 11% față de anul anterior.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0