Centrul de zi de la Școala „Calistrat Hogaș” își redeschide porțile

Dimensiune text

20 de copii din familii nevoiașe vor primi masa de prînz și vor fi antrenați în activități educative.

 

 

Centrul de zi de la Școala „Calistrat Hogaș”, patronat de Fundația „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, își va redeschide porțile la 1 octombrie. Începînd din acest an, centrul beneficiază de mai mult spațiu. O sală va fi destinată strict pentru servirea mesei de prînz, activitățile educative urmînd a se desfășura într-o sală alăturată, amenajată în cursul vacanței de vară cu sprijinul preotului Cătălin Crețu, care coordonează activitatea centrului. În cadrul centrului vor beneficia de sprijin 20 de copii, elevi din clasele I-IV la Școala „Calistrat Hogaș”, proveniți din familii cu situații materiale dificile.

„Copiii au fost selectați în urma unei anchete sociale făcute de reprezentanții fundației împreună cu învățătoarele din școală, acestea cunoscînd foarte bine situația tuturor elevilor din clasă”, a spus profesoara Luminița Boloca, directorul Școlii „Calistrat Hogaș”.

În cadrul centrului, copiii primesc masa de prînz, după care participă la activități educative. Cheltuielile cu masa de prînz, adusă în regim de catering de la un restaurant din oraș, sînt suportate de Fundația „Episcop Melchisedec Ștefănescu”. După masa de prînz, copiii sînt antrenați în activități educative.

„În primul rînd, își vor face temele, supravegheați de cadre didactice, apoi vor fi angrenați în activități artistice, sportive, în funcție de dorințele lor, dar și de posibilitățile pe care le avem. Supravegherea și îndrumarea elevilor în programul de după amiază se realizează în regim de voluntariat. Toți colegii din școală, de la educatoare la profesori, care doresc să se implice în această activitate, își aleg o zi în care se pot ocupa de copii”, a spus directorul Luminița Boloca.

Alături de cadrele didactice din școală, în activitățile de voluntariat s-au implicat, în anii trecuți, și liceeni, tineri voluntari, care au petrecut cîteva ore organizînd diverse activități pentru copii.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0