Prima paginăSocial

Centrul de zi de la „Calistrat Hogaș” și-a redeschis porțile

Dimensiune text

Cheltuielile pentru asigurarea unei mese calde sunt suportate de Arhiepiscopia Romanului, iar de activitățile educative se ocupă voluntarii. Centrul este frecventat de 20 de copii din familii nevoiașe.

 

Centrul de zi de la Școala „Calistrat Hogaș”, patronat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, și-a redeschis porțile pentru cel de-al cincilea an consecutiv. Cheltuielile legate de asigurarea mesei de prânz sunt suportate de Arhiepiscopia Romanului, iar de activitățile educative se ocupă profesorii din școală și voluntarii. Centrul este frecventat de 20 de copii din învățământul primar din școală, proveniți din familii cu venituri mici și aflați în situația de a părăsi școala.

„Activitatea din centru începe după ora 12, odată cu încheierea cursurilor. Copiii primesc masa de prânz, apoi începem activitățile. De acestea se ocupă profesorii și educatorii din școală, în regim de voluntariat, în funcție de programul fiecăruia. Avem o colaborare benefică și îndelungată cu tineri de la Colegiul Național „Roman Vodă”, membri ai Asociației de Voluntari „Mușatinii”. Liceenii organizează activități foarte frumoase pentru copiii noștri, povestesc, îi învață cântece, stau de vorbă, reușesc să realizeze o atmosferă plăcută care se răsfrânge pozitiv asupra copiilor care frecventează centrul”, a spus profesoara Viorica Lucescu, coordonatoare a activității din centru.

Centrul funcționează într-o sală de clasă, care a fost adaptată la specificul activităților desfășurate. Ar mai fi nevoie însă de foarte multe lucruri, de la niște etajere pe care să-și așeze lucrurile, la materiale ce ar putea fi folosite la activitățile pe care le desfășoară după – amiaza. „Avem copii care frecventează centrul încă de la înființare. Simplul fapt că micuții învață aici niște reguli elementare pentru a se descurca în viață, că spun o rugăciune și se spală pe mâini înainte de masă, este pentru ei un câștig imens, o rază de soare în lumea foarte grea în care își duc viața de zi cu zi”, a spus profesoara Viorica Lucescu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0