Prima paginăSanatate

Centrul de permanență de la Moldoveni a fost inaugurat

Dimensiune text

Centrul de permanență din comuna Moldoveni (foto sediu) a fost deschis marți, 30 aprilie. Este cel de-al doilea centru de permanență deschis în mediul rural, după cel de la Tămășeni, și al nouălea din județul Neamț.

 

 

La eveniment au participat medicul Dan Dorin Morenciu, directorul general al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, medicul Daniela Florina Marcoci, directorul adjunct al DSP Neamț, primarul comunei Moldoveni, Marcel Ioan Bârjoveanu, alți reprezentanți ai autorităților locale, precum și medicii care vor lucra în cadrul centrului de permanență.

centru permanenta Moldoveni 01051Este cel de-al doilea centru de permanență deschis în mediul rural, după cel de la Tămășeni, inaugurat în primăvara anului trecut, și al nouălea din județul Neamț. „Centrul de Permanență de la Moldoveni are o mare importanță pentru locuitorii comunei. Localnicii vor putea beneficia de asistență medicală gratuită – consultații, tratamente. Dacă afecțiunea pacienților va depăși competența medicilor, aceștia vor fi orientați către spitalele din Roman sau Piatra Neamț. Vreau să felicit autoritățile locale pentru promptitudinea de care au dat dovadă în amenajarea clădirii, precum și profesionalismului colegilor mei care s-au mobilizat pentru înființarea centrului”, a declarat medicul Dan Dorin Morenciu, directorul general al DSP Neamț.

De serviciile medicale gratuite vor beneficia și localnicii din comunele învecinate – Bahna, Secuieni și Români. „Avem medici de familie deosebiți, care se străduiesc să rezolve problemele pe plan local. Noi venim în sprijinul pacienților prin servicii de permanență de calitate”, a precizat medicul Daniela Florina Marcoci, directorul adjunct al DSP Neamț.

Programul centrului de permanență este de luni până vineri, între orele 15.00 și 8.00, și non-stop în zilele de sâmbătă și duminică. Medicii care vor activa în cadrul centrului sunt: Corina Pușcașu (coordonator, medic în comuna Moldoveni), Delia Pogor (medic în comuna Secuieni), Mircea Pușcașu (medic în comuna Bahna), Valerica Butelcă (medic în comuna Bâra) și Gigia Cristea (medic la Roman). „Consider că zicala «omul sfințește locul» este bine înrădăcinată la Moldoveni. Primarul Bârjoveanu a făcut tot posibilul pentru ca acest centru să fie deschis”, a mai precizat directorul adjunct al DSP Neamț.

Deschiderea unui centru de permanență la Moldoveni este o mai veche dorință a autorităților locale, care s-a materializat printr-un efort conjugat. „Medicii Pușcașu sunt din zonă. Ei au fost cei care și-au mobilizat colegii pentru înființarea centrului. Dispunem de o dotare minimală pentru desfășurarea activității de permanență. În timp, sperăm ca centrul să fie și mai bine dotat, dar cred că dăruirea medicilor face mai mult decât dotarea”, a spus primarul comunei Moldoveni. Clădirea în care funcționează centrul de permanență aparține Primăriei Moldoveni.

Următorul centru va fi deschis, au precizat reprezentanții DSP, la Bicaz.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • bas........ 8 ani

    Felicitari domnule primar ! ,
    alt primar care este vecin nu stie decat sa traga sforile si sa lege ploile……….