Centru rezidențial pentru copiii cu dizabilități

Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, s-a întâlnit săptămâna trecută cu Elena Damian, preşedintele Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România, filiala Roman, pentru a discuta despre un proiect care ar putea fi realizat în oraş cu fonduri europene, respectiv un centru rezidenţial pentru copiii cu dizabilităţi. 

„I-am rugat pe cei de la Unitatea de Implementare a Proiectelor ca, împreună cu doamna Elena Damian, să încerce să evidenţieze o soluţie. Este vorba despre un centru rezidenţial pentru copiii cu handicap, încă un pilon social, pe lângă cele trei pe care le-am făcut în Roman. Există astfel de centre în Ploieşti, în Giurgiu, realizate cu fonduri europene, şi ni s-a solicitat sprijin în realizarea unui astfel de proiect. Am fost deschişi spre o astfel de idee”, a declarat primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu.

În acest centru ar putea fi îngrijiţi copiii pe timpul zilei, sau pe o anumită perioadă determinată, atunci când părinţii lor au de rezolvat o problemă şi nu au în grija cui să îi lase.

„Este un proiect la care eu lucrez încă din 2008. Ideea mi-a venit pentru că am observat că cei mai mulţi dintre copiii cu dizabilităţi din zonă fac parte dintr-o familie monoparentală. Este foarte dificil pentru acel părinte, dacă are de rezolvat o problemă personală – cum ar fi vizita la medic sau, chiar, internarea în spital -, să găsească pe cineva care are competenţele necesare pentru a-l îngriji pe acel copil. Aşteptăm să apară ghidul de finanţare pentru perioada 2014 – 2020 şi să depunem documentaţia necesară, pentru a încerca să obţinem finanţare pentru acest proiect”, a precizat Elena Damian.


COMENTARII

WORDPRESS: 0