Prima paginăRural

Cel mai tânăr consilier local român din Italia este din Buruienești

Dimensiune text

La 22 de ani, Cornel Andrieș a obținut un post de consilier local în localitatea Montevarchi. Românul a copilărit la Buruienești, dar a emigrat în Italia, iar acum luptă pentru unitatea conaționalilor săi.

 

 

Presa din Italia a publicat un amplu material despre Cornel Mihai Andrieș, care, la 22 de ani, a devenit cel mai tânăr consilier local român din Italia. Originar din comuna Doljești, Cornel Andrieș a devenit consilier local, cu 47 de voturi, din partea Partidului Democrat, în urma demisiei candidatului care a avut mai multe voturi decât el. Românul a declarat, pentru presa din Italia, că principalul său obiectiv în funcția de consilier local va fi să militeze pentru unitatea românilor din regiune.

 

De la Buruienești, în fotoliul de consilier local

 

Anul trecut, în Italia au avut loc alegeri administrative. Atunci, în consiliul local de la Montevarchi, lîngă Arrezo (Toscana), a ajuns un italian care, ulterior, și-a dat demisia. Pe 29 octombrie, în locul său a fost numit următorul candidat de pe lista Partidului Democrat, și anume Cornel Mihai Andrieș, de 22 de ani. Acesta a obținut 47 de voturi la alegeri și a povestit cum a reușit să ajungă consilier la o vârstă atât de fragedă. Cornel Andrieș  s-a născut în județul Harghita, dar, până la vîrsta de 13 ani, a copilărit în satul Buruienești, comuna Doljești.

„Ulterior, am ajuns în Italia, unde împrejurările nu au fost tocmai ușoare, având în vedere că nu cunoșteam limba italiană și nici modul de viață în noua societate. Cu toate acestea, am reușit să mă integrez, să mă adaptez societății noi, iar în prezent sunt student în anul III la Facultatea de Arhitectură, secția Design Industrial, din Florența. Pasiunea mea este pictura și încerc să-i descopăr secretele, să mă perfecționez prin observarea, studierea și chiar încercarea de a reproduce operele pictorilor”, a povestit Cornel Andrieș.

În urmă cu un an și jumătate, românul a înființat asociația „SiSempreInsieme”, cu scopul de a-și ajuta conaționalii. „Decizia de înființare a acestei asociații a venit în urma alegerilor locale, observând necesitățile compatrioților mei de aici, din localitatea Montevarchi. Mi-am luat inima în dinți și am pornit acest proiect, chiar dacă nu intrasem, la acel moment, în consiliu. Scopul era acela de a încerca să-i ajut pe conaționalii mei după posibilitățile pe care le aveam. Am luat decizia să particip la alegeri pentru că aveam nevoie ca hotărârile care sunt luate în localitatea în care trăim să țină cont de prezența și participarea noastră, a românilor, ca cea mai numeroasă comunitate de străini.  Am ales  Partidul Democrat pentru că sunt convins că nu este doar un nume de partid. Eu cred în valorile menționate în statut și în posibilitatea oferită tinerilor de a se manifesta în viața politică prin diferite activități. Am obținut 47 de voturi din aproximativ 800 de rezidenți români din localitatea Montevarchi. Am încercat, de asemenea, să explic compatrioților mei cât de importante sunt participarea noastră la vot și faptul că ne implicăm direct și în viața politică a urbei. Am încercat să nu fac doar promisiuni deșarte și tocmai de aceea am înființat, ulterior, o asociație”, a mai spus Cornel Andrieș.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • enimica 8 ani

    FELICITARI! Deci ,vedeti ,oameni buni , ca se poate! Da ,reusesti daca te oferi sa faci ceva , nu sa arunci numai cu noroi in contracandidati ,cum fac stimabilii nostri de acasa!