Cel mai mare dispensar uman din zona rurală este la Adjudeni

Dimensiune text

Noul dispensar din localitatea Adjudeni a fost inaugurat în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale.

Noul dispensar uman din Ajudeni, comuna Tămăşeni, a fost inaugurat joi, 21 noiembrie. La eveniment au participat Emilia Arcan şi Dan Manoliu, vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Neamţ, Leonard Vacaru, preşedintele PSD Roman, Ironim Andrici, primarul comunei Tămăşeni, Ștefan Lucaci, viceprimarul comunei Tămăşeni, consilieri locali, medici, profesoara Carmen Barcan, directorul Liceului Tehnologic din Adjudeni, şi locuitori ai comunei.

Până la sosirea invitaţilor, locuitorii au fost omeniţi de primărie cu o felie de cozonac şi un pahar de vin, servite pe ritmurile de muzică etno. Conform tradiţiei, oficialităţile au fost întâmpinate cu pâine şi sare de elevi de la Liceul Tehnologic din Adjudeni, îmbrăcaţi în frumoase costume populare. După tăierea panglicii inaugurale a avut loc slujba de sfinţire a edificiului dedicat îngrijirii bolnavilor, ţinută de preoţii Aurel Iştoc, parohul Bisericii „Coborârea Duhului Sfânt” din Adjudeni, Petru Beşleagă, parohul Bisericii „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Tămăşeni, împreună cu vicarii bisericilor. Preoţii au îndemnat cadrele medicale care îşi vor desfăşura activitatea în acest centru modern să practice cu înţelepciune ştiinţa vindecării. Apoi, ei au oferit în dar primarului o cruce, cu recomandarea ca aceasta să vegheze la vindecarea celor care trec pragul acestui dispensar. „Vă mulţumesc, mai am încă multe cruci de dus”, a spus primarul Andrici către preoţi.dispensar adjudeni

Șeful administraţiei publice locale a cerut invitaţilor să exprime câteva gânduri despre evenimentul la care au fost părtaşi. „Am venit cu mare drag la acest eveniment. Domnul primar Andrici şi-a pus amprenta asupra comunei. Este de felicitat, deoarece, în ciuda faptului că traversăm o criză economică de care parcă nu mai putem scăpa, domnul primar a reuşit să ignore această criză şi să treacă cu stoicism peste acest impediment, ducând la bun sfârşit proiectul de construcţie al dispensarului uman. A adunat ban cu ban pentru a ridica un edificiu important pentru comunitate. Avem nevoie cu toţii de sănătate, învăţământ, cultură, dar şi de sedii corespunzătoare în care aceste activităţi să se desfăşoare. Aduc mesajul din partea conducerii Consiliului Judeţean Neamţ, din partea consilierilor judeţeni. Felicităm primarul şi consilierii locali pentru realizările pe care le au la nivel de comună. Suntem mândri de acest domn primar care vine din formaţiunea politică a PSD”, a declarat Emilia Arcan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

dispensar adjudeniDan Manoliu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, s-a oferit să susţină proiectele comunei Tămăşeni: „Sunt din nou în mijlocul comunităţii, cu reală emoţie şi mândrie. Mândrie pentru că această comună face parte din zona Roman. Îl felicit pe primar, felicit colectivul primăriei şi pe toţi locuitorii comunei Tămăşeni pentru acest centru medical, o bijuterie arhitectonică, una dintre cele mai mari şi mai frumoase clădiri cu destinaţie medicală din judeţ. Domnul primar a bătut la uşile Consiliului Judeţean şi, prin insistenţe mari, a obţinut, anul acesta, fonduri pentru cei 2-3 kilometri de asfalt. Îi promitem să-l susţinem pentru a obţine fonduri pentru încă 2-3 kilometri şi la anul”.

Leonard Vacaru, preşedintele PSD Roman, a mizat pe unitate: „Din partea Organizaţiei Judeţeane PSD Neamţ, din partea preşedintelui Ionel Arsene, a deputatului Ioan Munteanu şi a senatorului Ioan Chelaru, transmit felicitări primarului şi suntem convinşi că, împreună cu această echipă, se vor realiza multe proiecte în comună. Am rămas impresionat că acest edificiu a fost realizat numai cu eforturi proprii”.

Înainte de a-i invita pe oaspeţi să viziteze noul edificiu, primarul Andrici i-a asigurat pe localnici că va face toate eforturile pentru ca localităţile comunei Tămăşeni să prospere. „Pentru comunitatea noastră, inaugurarea acestui dispensar este un eveniment deosebit. Într-un timp relativ scurt, am reuşit să construim un nou sediu pentru sănătatea oamenilor. Ca fiu al acestei comune, sunt fericit că pot să răsplătesc încrederea acordată cu finalizarea unei noi investiţii. Dispensarul uman nu este singura investiţie recentă de care se bucură localnicii. Miercuri s-a făcut recepţia la drumul care leagă comunele Tămăşeni şi Sagna. Sunt în derulare alte lucrări care, în 2-3 ani, vor face din comuna noastră una dintre cele mai frumoase unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat”, a spus primarul Ironim Andrici.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • alin 7 ani

    felicitari !!!!