Cel mai în vârstă cititor al Bibliotecii Municipale, sărbătorit de Ziua Vârstnicului

Cel mai în vârstă cititor al Bibliotecii Municipale, sărbătorit de Ziua Vârstnicului

Dimensiune text

 

În fiecare an, de Ziua Vârstnicului, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman îl sărbătorește pe cel mai în vârstă cititor.

Anul acesta, distincția a mers către inginerul Dumitru Dandiș, născut pe 1 noiembrie 1930. Dumitru Dandiș este absolvent al Institutului Agronomic „Ion Ionescu de la Brad” Iași, promoția 1954. După terminarea studiilor a fost repartizat la SMT Pașcani, iar timp de 37 de ani a fost inginer agronom, a lucrat în mecanizarea agriculturii, zootehnie, horticultură, la mai multe SMA-uri, IAS-uri și Secții Agricole.

„Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, pe 1 octombrie am premiat, ca în fiecare an, pe cel mai în vârstă utilizator al Bibliotecii. Anul acesta, diploma a fost acordată domnului inginer Dumitru Dandiș. După decesul primei soții, fostă colegă de facultate, în anul 2005, a venit la Roman, unde s-a căsătorit cu distinsa doamnă inginer Ioana Lupu. Vorbește cu mult drag despre nepoata Daniela, care, după studiile în străinătate, a ales să se întoarcă acasă. Este utilizator al Bibliotecii municipale din anul 2009, este pasionat de istorie, științe juridice, dar împrumută, deseori, și cărți de specialitate – nostalgia profesiei de inginer agronom”, a afirmat directorul Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon”, Cristina Panaite.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0