Prima paginăSocialEducatie

Cel mai bun vorbitor la „Iaşul dezbate” a fost un romaşcan

Dimensiune text

Vlad Nagîţ, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, a obţinut premiul „Cel mai bun vorbitor”, la a doua ediţie a competiţiei de dezbateri academice „Iaşul dezbate”.

Vlad Nagîţ, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, a obţinut premiul de „Cel mai bun vorbitor”, la cea de-a doua ediţie a competiţiei de dezbateri academice „Iaşul dezbate”, organizat de Rotaract Iaşi, în parteneriat cu reprezentanţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi. În concurs au intrat 16 echipe, formate din liceeni din Iaşi, Bacău şi Roman. Moţiunile care au constituit reperul dezbaterii în care au fost implicaţi vorbitorii au vizat subiecte actuale din mediul şcolar, precum cursurile obligatorii de utilizare a calculatorului în mediul preuniversitar sau cursurile online pentru învăţământul universitar.

„Cu un an în urmă, participam, la Iaşi, la prima mea competiţie de debate şi visam, atunci, la cât de frumos ar fi ca, peste un an sau doi, să obţin şi un premiu. Acum am reuşit şi mă bucur foarte mult că am participat la această competiţie minunată. Pentru mine, acest premiu înseamnă rezultatul unei munci de un an de zile, şansa şi motivaţia de a continua această activitate. Sunt un adept al muncii extraşcolare, m-am implicat în diverse activităţi, iar dintre acestea debate-ul m-a ajutat cel mai mult. Mi-am dezvoltat abilităţile de a vorbi în public, de a-mi susţine ideile în mod argumentat, m-a ajutat să fiu mai persuasiv. Îmi doresc să-mi continui studiile la Facultatea de Drept şi cred că practicarea acestei activităţi îmi conferă un avantaj asupra colegilor care nu au participat la dezbaterile academice”, a spus Vlad Nagîţ.

În competiţia pe echipe, titlul a revenit echipei Word Up Eminescu, formată din elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Emilia D. 6 ani

    Felicitari,vecine!