Prima paginăSport

Cei mai mici tenismeni se întrec în cadrul Cupei Dentexpert

Cei mai mici tenismeni se întrec în cadrul Cupei Dentexpert

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 23 noiembrie, la Sala Sporturilor din Roman se va desfășura Cupa Dentexpert, competiție de tenis de câmp din sistemul național Tenis 10, din cadrul Federației Române de Tenis. Vor participa copii din Bacău, Iași, Piatra Neamț, Fălticeni, Rădăuți, Roman, dar și  din satele apropiate.

Înscrierile se pot face pe site-ul Federației, la secțiunea Tenis 10, în baza contului creat și înregistrat, dar și la directorul de turneu. Copiii din cadrul secției de tenis de câmp a clubului CSM Roman vor participa la acest turneu la toate cele trei categorii de joc, Roșu, Portocaliu și Verde, având astfel oportunitatea să joace meciuri frumoase cu sportivi de la alte cluburi din țară. Competiția este organizată sub egida Federației Române de Tenis, și va respecta in totalitate regulamentul sistemului Tenis 10. Sponsorul turneului este firma Dentexpert Roman. Toți participanții la turneu vor primi câte o cupă împreună cu o medalie și un overgrip Wilson, indiferent de rezultatul obținut.

„Meciurile au un anumit sistem de scor, de durată și de intensitate, astfel încât, la final, să fie promovați copiii împreună cu jocul lor, și mai puțin rezultatul. Este foarte important ca, până la vârsta de zece ani, copiii să învețe corect tenisul de câmp. În funcție de vârstă, să aibă o rachetă corespunzătoare, să joace pe terenul cu dimensiunile adecvate și, mai cu seamă, intensitatea jocului să fie etapizată în conformitate cu calitățile fizice și psihice. Plăcerea jocului vine atunci când sportivii joacă ușor și eficient, cu faze spectaculoase, iar aceasta nu se obține decât prin promovarea unor lovituri corecte atât din punct de vedere tehnic, dar și tactic”, a afirmat antrenorul Simona Balan, directorul turneului.

Tenis 10 reprezintă un proiect al Federaţiei Române de Tenis şi al federației internaționale, scopul proiectului reprezentându-l creşterea numărului de practicanţi ai jocului de tenis la nivel mondial. Competiţia Tenis 10 face trecerea progresivă la turneele de categoria U10 şi se adresează copiilor. Întrecerile au un grad mic de dificultate, scopul principal fiind participarea, şi nu performanţa.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0