Cei mai buni bucătari din Moldova se întrec la Picnicul cu Scofeturi Moldoveneşti

Cei mai buni bucătari din Moldova se întrec la Picnicul cu Scofeturi Moldoveneşti

Elevi ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiați la Concursul național „Un condei numit fair-play”
Inspectorul şcolar general Viorel Stan merge la concurs
Cei mai buni prieteni ai pompierilor

 

picnic-festivalSâmbătă, 27 august, şi duminică, 28 august, în Piatra Neamţ are loc evenimentul „Picnic cu Scofeturi Moldoveneşti”, la Curtea Domnească şi în parcul Tineretului. Manifestarea este organizată de Centrul de Informare Europe Direct Nord-Est, împreună cu structura gazdă, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, având ca parteneri principali Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria Municipiului Piatra Neamţ, Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, ANTREC, Asociaţia Valea Ozanei şi Forumul Montan din România – Filiala Neamţ.

Evenimentul urmăreşte promovarea şi dezvoltarea turismului din Regiunea Nord-Est şi se desfăşoară sub egida portalului de evenimente www.descoperanordest.ro . În cele două zile vor fi organizate un concurs gastronomic, un târg și o expoziție de produse alimentare cu specific local, spectacole artistice, parada iilor, precum şi un târg de meșteșuguri și ateliere demonstrative. Scopul evenimentului Picnic cu Scofeturi Moldoveneşti este de a identifica şi promova reţete gastronomice cu specific local, vechi şi noi, care să atragă vizitatorii din ţară şi străinătate, de a creşte prestigiul comunităţii, de a evidenţia cât sunt de gospodari oamenii din regiunea noastră şi cum ştiu să pună pe masă, bucate alese şi măiestrite, gătite după reţete moştenite din străbuni.

„În fiecare an, în luna august, familiile răspândite în toate zările, fiii satelor noastre moldoveneşti se adună acasă şi vor să petreacă împreună, vor să îşi aducă aminte de mâncarea bună şi sănătoasa a copilăriei, a locurilor natale. Ne dorim să îi facem să fie mândri de regiunea în care trăim şi toată lumea să cunoască bunătăţile preparate de mamele, bunicile noastre, bucătarii noştri, care îşi pun sufletul în palmele trudite”, este invitaţia adresată de organizatori.

Cei prezenţi vor avea ocazia de a testa şi cumpăra produse alimentare cu specific local şi de a degusta preparate culinare cu gustul de acasă. Acest lucru va fi posibil prin participarea producătorilor locali, a restaurantelor, comunelor şi asociaţiilor de promovare a turismului din judeţul Neamţ şi din Regiunea Nord-Est.

Detalii pe www.descoperanordest.ro .

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!