Prima paginăSocial

„Ceai de făcut împotriva corupției”, la Roman

„Ceai de făcut împotriva corupției”, la Roman

Dimensiune text

 

 

Mișcarea civică „Inițiativa România”, Asociaţia „Muşatinii” din Roman, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova și al Fundației Friedriech Naumann pentru libertate, în parteneriat cu Institutul Francez și Colegiul Național „Roman-Voda” din Roman îi invită pe romașcani la o seară de ceai și scurtmetraje anticorupție.

„Vom vedea împreună filmele premiate la concursul Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) – unul dintre ele realizat chiar de o echipă de romașcani – și vom discuta apoi despre soluțiile pe care fiecare dintre noi le are la îndemână pentru a avea o comunitate onestă și reprezentanți publici integri. Hai să ne cunoaștem, să discutăm cu oameni cu potențial de implicare civică, să vă povestim despre Inițiativa România, să auzim despre voi și comunitatea voastră. Vă vom invita să participați la ediția a II-a a concursului, să deveniți prieteni sau parteneri ai proiectului și să colaborăm în 2018 pentru a duce mesajul de schimbare mai departe. Oricare dintre aceste motive v-ar aduce la eveniment, noi vom fi bucuroși și onorați să vă avem alături”, este invitația lansată de organziatori.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 14 martie, începând cu ora 17.00, în Aula „Garabet Ibrăileanu” a Colegiului Național „Roman-Vodă”.

„Once Upon a Time in Romania” (www.onceinromania.ro) este un proiect dezvoltat de Inițiativa România și fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, care a debutat în 2017 cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, al Ambasadei Franței în România și al Institutului Francez și în parteneriat cu revista Vice România, compania Borsec, postul de radio Rock FM și platforma de comunicare online IQads.

Tinerii romașcani care au realizat un scurtmetraj pentru competiția de filme anticorupție „Once upon a time in Romania” au obținut cele mai multe voturi ale publicului și au fost premiați la Gala Anticorupție ce s-a desfășurat la București pe 20 decembrie. Între cele 38 de scurtmetraje înscrise în concurs s-a aflat și cel realizat de o echipă formată din romașcani, clip regizat și înscris în competiție de Marius Papară, elev al Colegiului Național „Roman-Vodă”, care a făcut echipă cu George Apetrei, Vlad Pânzaru, Ana Maria Cojocariu și Ştefan Duminică.

Scurtmetrajul se numește „Tăcerea aprobă, iar corupția ucide” și este disponibil aici: https://www.onceinromania.ro/the-fellowship-of-good-men/?contest=video-detail&video_id=4326. Filmul romașcanilor a primit cele mai multe voturi pe site-ul concursului și a primit Premiul Publicului, recompensat cu 1.000 de euro de unul dintre sponsorii competiției.

Ediția 2017 a proiectului a inclus un concurs de scurtmetraje anticorupție, un website interactiv anticorupție și o serie de interviuri cu oameni cu merite în combaterea corupției. Once Upon a Time in Romania este un proiect de educație civică și anticorupție, construit pe baza unui concept cinematografic. Paginile site-ului se numesc, de exemplu, „The Romanian Connection” (harta completă a marii corupții politice), „The Good, the Bad, the Corrupt” (corelația vizuală dintre corupție și sărăcie, dintre corupție și lipsa de libertate sau de democrație), „De ce tu?” (metode de a răspunde legal agresiunii corupției, furtului din bani publici și abuzului de putere), „Return of the Jedi” (pentru difuzarea interviurilor anticorupție), „The Fellowship of Good Men” (pagina pentru scurtmetrajele înscrise în concurs), „Friends” (pagina partenerilor proiectului) sau „Show Me the Money” (pagină de donații pentru proiect).

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0