Cea mai lungă probă a bacalaureatului

Dimensiune text

Absolvenții de liceu susțin în această săptămână cea mai lungă probă a examenului de bacalaureat. Proba de evaluare a competențelor digitale se întinde în unele școli și pe durata a cinci zile, în funcție de numărul de absolvenți înscriși la examen, dar și de numărul de calculatoare din laboratoarele de informatică ale școlii.

 

 

Printre școlile în care examenul se va încheia vineri se află și Colegiul Tehnic „Miron Costin”, unul dintre liceele romașcane cu promoție foarte numeroasă. Deși sunt înscriși pentru această sesiune a examenului de bacalaureat, aproape 300 de candidați sunt scutiți de proba calculatorului. Aceștia au obținut în timpul liceului certificatul ECDL, demonstrând în acest fel că dețin abilități de utilizare a calculatorului peste ceea ce este necesar pentru a promova examenul de bacalaureat. Examenul pentru obținerea certificatului ECDL presupune parcurgerea a șapte module de studiu, fiecare dintre ele încheiat cu examen, la care este obligatorie obținerea unui punctaj minim de 75 de puncte. Suportul de curs și taxele aferente costă aproximativ 500 de lei. La proba de certificare a competențelor digitale de la bacalaureat candidații nu vor primi note, ci un punctaj de maximum 100 de puncte, care va arăta cât este nivelul de competență. La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În primele 15 minute ale examenului, elevii au acces la internet și au de rezolvat câteva cerințe legate de navigarea pe internet. După 15 minute se întrerupe conexiunea la internet și elevii au de răspuns la întrebări tip grilă, pe foi de hârtie, dar au și de rezolvat sarcini pe calculator. În funcție de punctajul obținut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competență digitală a candidatului: 0-25 de puncte – utilizator începător; 26-50 de puncte – utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte – utilizator avansat; 75-100 de puncte – utilizator experimentat.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • catalin 7 ani

  11-30 – incepator
  31-55 – mediu
  56-74 – avansat
  75-100 – experimentat
  cei sub 11 puncte primesc certificat de atestare a competentelor digitale pe care se scrie punctajul, fara acordarea unui nivel de competenta.