Prima paginăSocial

Ce rută va avea noul traseu de transport public în comun din Roman

Ce rută va avea noul traseu de transport public în comun din Roman

Dimensiune text

 

 

După cum a anunțat în conferința de presă de la începutul acestei săptămâni primarul Lucian Micu, proiectul noului traseu de transport local a fost scos în consultare publică, fiind afișat pe site-ul Primăriei Roman.

Astfel, romașcanii urmează a beneficia de un nou traseu de transport în comun, care va acoperi zone din partea de nord-vest a municipiului Roman, cartierul Danubiana, bulevardul Nicolae Bălcescu și cartierul Petru Rareș – cartierul lipovenesc, dar și din partea de nord-est, în zona cartierului Primăverii. Microbuzele operatorului de transport în comun acoperă în acest moment trei trasee în zona urbană a municipiului Roman (traseul 2 Vasile Lupu ANL – Carrefour, traseul 3 Kaufland – Carrefour și traseul 5 cartierul Bălcescu, Bogdan Dragoș – Carrefour), plus traseul periurban Carrefour – Dedeman.

Conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali după ce se va afla în consultare publică, operatorul de transport public local a solicitat modificarea traseului 1, acest traseu, așa cum este configurat în prezent, nefiind concesionat și se propune, pentru îmbunătățirea serviciilor de transport public local în municipiul Roman, o linie de transport pe ruta Colegiul Tehnic „Danubiana” – Dedeman.

Noul traseu ar urma să aibă, pe tur, următorul itinerariu: Colegiul Tehnic „Danubiana” – înainte pe strada Dumitru Mărtinaș – la dreapta pe bulevardul Nicolae Bălcescu – la stânga pe strada Petru Rareș, la stânga pe strada Nicolae Bălcescu – la stânga pe strada Ion Luca Caragiale – la dreapta pe strada Bucovinei – la dreapta pe strada Miron Costin, la stânga pe strada Petru Rareș – la dreapta strada Stefan cel Mare, la stânga pe strada Sucedava, la stânga pe strada Aprodu Arbore – la stânga pe bulevardul Roman Mușat – la dreapta pe strada Dobrogeanu Gherea – la dreapta strada Tineretului – la stânga pe strada Smirodava – la stânga strada C.A. Rosetti – la dreapta pe strada Mihai Eminescu – la dreapta pe strada Tudor Vladimirescu – la dreapta pe strada Gloriei – la stânga pe strada Smirodava, la stânga pe bulevardul Republicii – la dreapta pe strada Tudor Vladimirescu – la stânga pe strada Spiru Haret – la dreapta pe strada Siretului – la stânga pe strada Martir Cloşca – la stânga strada Anton Pann – la dreapta pe bulevardul Republicii – la dreapta pe bulevardul Roman Mușat – la stânga pe strada Mihai Viteazu – la dreapta pe strada Ștefan cel Mare – Complex Comercial Dedeman.

La retur, traseul va urma în mare parte aceeași rută, mai puțin faptul că din strada Mihai Eminescu se va trece direct în strada Tineretului.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul primăriei, la adresa: https://primariaroman.ro/anunt-consultare-publica-privind-modificarea-si-completarea-h-c-l-nr-18-14-02-2008-privind-aprobarea-normelor-locale-in-domeniul-serviciilor-de-transport-public-local/.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cetățenilor referitoare la acest proiect pot fi trimise Primăriei Roman, până la data de 27 iulie, în scris, prin poștă, la sediul din Piața „Roman Vodă” nr.1, prin fax, la nr. 0233.741.604, sau prin e-mail, la adresa: directiajuridica@primariaroman.ro.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0