Prima paginăSocial

Ce lucrări se efectuează în Roman și care este stadiul lor

Ce lucrări se efectuează în Roman și care este stadiul lor

Dimensiune text

 

 

Conducerea administrației publice locale a prezentat luni, 3 iunie, în conferința de presă săptămânală, câteva dintre lucrările care se desfășoară în acest moment în Roman și stadiul de implementare. Două dintre obiective sunt realizate cu fonduri europene – reabilitarea termică a blocului 33 din Anton Pann și realizarea Parcului Jora.

„În ceea ce privește lucrarea de reabilitare termică de la blocul 33 de pe strada Anton Pann, lucrările sunt avansate, deja am ajuns pe fațada din fața blocului. Se lucrează într-un ritm bun și suntem în continuare în monitorizarea acestor lucrări, astfel încât acestea să se facă la standarde de calitate. Apreciez ritmul bun în care se desfășoară lucrările”, a declarat primarul Lucian Micu.

O altă investiție se realizează în Pietonalul Ștefan cel Mare, unde se lucrează la reabilitarea hidroizolației, unde s-a ajuns spre cea de-a doua potcoavă dinspre BancPost, mergând către Biserica Precista Mare, pe laterala din dreapta. „Se lucrează și aici într-un ritm destul de bun, sunt lucrări de amploare, care presupun decopertări și crearea unui disconfort prin zgomotul produs de pichamere, însă sunt convins că atunci când vom finaliza aceste lucrări, la sfârșitul acestui an, pietonalul va fi reabilitat în totalitate și vom uita tot disconfortul creat pentru amenajarea acestuia. Lucrăm și la asfaltările din cartierul Nicolae Bălcescu, acolo unde deja pe strada Ocniței am realizat mai multe guri de preluare a apelor pluviale. Mai avem de finalizat un rest din strada Mărului, cu gurile de preluare a apelor pluviale, după care vom intra pe strada Pescarilor, vom realiza și aici zece guri de preluare a apelor pluviale, după care se va putea trece la turnarea binderului și, ulterior, a stratului de uzură pe toate cele străzi pe care le pregătim – este vorba despre un rest din strada Tinosului, strada Mărului – de la intersecția cu strada Tinosului până la strada Ocniței –, strada Ocniței și strada Pescarilor, precum și legătura dintre cele două străzi”, a mai spus edilul.

O altă lucrare ce se desfășoară în această perioadă este cea de reabilitare a trotuarului cu pavele, de la Evidența Populației, care face legătura cu trotuarul de la parc și trotuarul de pe bulevardul Republicii, care a fost reabilitat în anii trecuți, astfel încât și acel colț al străzii Ștefan cel Mare să fie finalizat.

Pe lângă aceste lucrări, în Roman se mai lucrează la proiectul european de realizare a Parcului Jora, la amenajarea de parcări de reședință și la realizarea sistemului de canalizare din cartierul Petru Rareș.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0