Prima paginăSocial

Ce investiții se vor face la Roman în 2019

Ce investiții se vor face la Roman în 2019

Dimensiune text

 

 

La Primăria municipiului Roman s-au încheiat marți, 29 ianuarie, dezbaterile cu principalele categorii socio-profesionale din oraș, purtate începând de săptămâna trecută, pe marginea alcătuirii bugetului local pentru acest an. Cu acest prilej, primarul Lucian Micu a prezentat proiectele de investiții pe care municipalitatea le are în vedere pentru acest an.

„Am încheiat astăzi șirul dezbaterilor cu principalele categorii socio-profesionale pe tema investițiilor ce sunt oportune să le facem în oraș în acest an, la discuții fiind invitați reprezentanții Consiliului Consultativ al Seniorilor și ai mediului de afaceri. Din păcate, și în acest an, scăderea cotei de impozitare de la 16% la 10% ne afectează mult bugetul de investiții, anul trecut am pierdut circa 2 milioane de euro. Vestea bună este că, din cele 18 proiecte europene, opt sunt deja câștigate și se află în diferite stadii de execuție. Anul acesta vom finaliza Pietonalul Ștefan cel Mare, cu tot cu reabilitarea terasamentului. Vom extinde rețeaua de gaz cu încă 8,6 kilometri. Vom reabilita Grădinița 2 cu program prelungit și Grădinița 2 cu program normal, dar și corpul B al Școlii «Vasile Alecsandri». Vom moderniza cu pavele circa 40.000 de metri pătrați de trotuare și vom realiza circa 800 de locuri noi de parcare. Vom reabilita peisagistic toată zona bulevardului Republicii. Demarăm procedurile de reabilitare a fostului azil de pe Veronica Micle, iar Casa Celibidache este prinsă pe lista de obiective ale Companiei Naționale de Investiții, cu termen de finalizare 2021. Avem depuse două proiecte europene pentru reabilitarea Școlilor 2 și 6, din cartierul Petru Rareș, respectiv Bălcescu, inclusiv străzile din aceste zone. Separat, cu bani din împrumut, vom reabilita peste 12 străzi din cartierul Bălcescu, cu tot cu sistemul de preluare a apelor pluviale. Cu sprijin de la CJ Neamț, vom reabilita strada Mihai Viteazu, iar pe porțiunea dintre Gară și strada Chimiei vom face rețeaua de canalizare. Am început evaluarea pentru realizarea canalizării de pe strada Teiului până la bulevardul Nicolae Bălcescu și vom demara realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea completă a Pieței Centrale”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Acesta a mai precizat că tot în acest an intră în evaluare și proiectul Cinematografului „Unirea”, care va avea două săli de 50 de locuri și una mai mare, unde se vor putea organiza și altfel de evenimente decât proiecții cinematografice. Primarul Lucian Micu a mai amintit de demararea demersurilor pentru amenajarea unei faleze pietonale pe malul Moldovei, pe o lungime de doi kilometri, precum și de investițiile în activitățile sportive – prin intenția de a realiza, pe Stadionul „Moldova”, a două terenuri de tenis, a unui teren de minifotbal acoperit și a unei piste de alergare optime.

„Nu în ultimul rând, deja am început implementarea proiectului de digitalizare a instituției, pentru ca un număr cât mai mare de documente să poată fi depus sau descărcat în mod electronic. Și anul acesta vom acorda finanțări nerambursabile pentru activități sportive, culturale, sociale și de tineret, în valoare de 200.000 de lei, la care se adaugă încă 200.000 de lei pentru bugetarea participativă și la care se poate înscrie orice cetățean ce dorește să se implice și să realizeze un proiect care să privească creșterea nivelului de trai într-o zonă cât mai mare din comunitatea noastră”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0