Prima paginăEconomie

Ce investiții se fac în 2018 în Roman

Ce investiții se fac în 2018 în Roman

Dimensiune text

 

 

Cei 21 de consilieri locali sunt convocați în ședință ordinară vineri, 16 februarie, de la ora 13.00, pentru a aproba mai multe proiecte, printre care și bugetul pentru anul în curs și lista de investiții. Conform proiectului, veniturile bugetului consolidat (buget local şi bugetul instituţiilor finanţate integral din venituri proprii) sunt în sumă de 164.744.740 de lei, din care veniturile bugetului local sunt de 72.153.040 de lei, fără excedentul anului 2017, în sumă de 424.800 de lei.

Lista obiectivelor de investiții finanțate din bugetul de dezvoltare cuprinde mai multe obiective de interes general, cum ar fi: dotări pentru sala de festivități a Primăriei (aflată în modernizare), instalații pentru Colegiul Tehnic „Petru Poni”, lucrări de modernizare la fosta grădiniță din cartierul Bălcescu (unde se va muta sediul Asociației Copiilor cu Handicap Fizic din România), amenajarea terenului sintetic de fotbal de la Școala Carol I, amenajarea parcului Jora (proiect câștigat pe fonduri europene), lucrări de apărare a malului drept al râului Moldova, modernizarea și termoizolarea blocului nr. 33 de pe strada Anton Pann (proiect câștigat pe fonduri europene), lucrări de amenajare a parcării din Piața „Roman Vodă”, parcări și alei (pentru care este alocată suma de 400.000 lei), lucrări la ultimul tronson din Pietonal, extindere sistem camere supraveghere (inclusiv în Cimitirul Eternitatea), lucrări pe rețele de apă și canalizare în cartierul Petru Rareș sau lucrări pe străzile Mărului, Ocniței, Tinosului, Pescarilor.

Peste 680.000 de lei se vor plăti pentru efectuarea unor studii și alte documentații necesare realizării obiectivelor de investiții. Cele mai mari sume se vor cheltui pentru studiile necesare modernizării sistemului de iluminat public, pe care Primăria intenționează să le depună pentru accesarea de fonduri europene în vederea implementării iluminatului cu LED, precum și pentru documentația necesară reabilitării și modernizării parcării de la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Romascanul mmultumit 3 ani

    Parcarea din fata primariei,care e asfaltata,stim noi de cine,parcul Jora,mai pot fi amanate,sunt strazi in oras neasfatate unde cetatenii de pe acele strazi platesc impozite ca si cei din centru.Ne-am saturat de inghitit praf vara ca intr-un sat uitat de lume.😠