Ce citim?

Dimensiune text

„Tot ce e mai bun în tine”, de Guy Corneau

Guy Corneau, reputat psihanalist jungian de origine canadiană, format la Institutul de Psihologie „Carl Gustav Jung” din Zurich, a renunţat la activitatea de cabinet şi a dobândit faimă internaţională datorită sutelor de conferinţe organizate în toată lumea pe diverse teme centrate pe dezvoltarea personală şi pe progresul societăţii. Implicat puternic în tot ceea ce înseamnă valori, norme şi relaţii sociale, Corneau a fondat asociaţiile RHQ – Reseau Homme Quebec şi RFQ – Reseau Femme Quebec, după o formulă acceptată şi în ţări ca Franţa, Belgia, Elveţia etc.

Guy Corneau este, totodată, autor a cinci cărţi, toate best-selleruri, şi coautor a încă patru. În România, este cunoscut datorită volumelor: „Exiostă iubiri fericite?”, tradus în peste zece limbi, şi „Călău şi victimă. Un ghid pentru eliberarea de frică”.

„În volumul de faţă, Guy Corneau ne invită să deschidem porţile celei mai frumoase dintre grădini: cea care există înăuntrul nostru şi căreia nimic altceva nu îi trebuie pentru a înflori decât lumina pe care i-o dăm prin atenţia acordată. Fiecare om are ceva bun în el – o calitate, o aptitudine, o vocaţie, de care merită să profite, atât în folosul lui, cât şi al celor din jur. Dar, pentru a-şi afirma calitatea, trebuie să se cunoască, să-şi descopere frumuseţea şi puterea interioară, ascunsă în spatele unui paravan de temeri, deprinderi, dogme, frâne, ridicat de-a lungul vieţii din cauza tuturor constrângerilor şi loviturilor la care este expus din clipa naşterii – experienţă care îşi pune amprenta asupra oricărui copil. Adesea, ajungem să ne formăm o imagine negativă despre noi înşişi, o imagine puternic influenţată de judecăţi incorecte şi îndoieli. Autorul îl invită pe cititor să perceapă mici situaţii de acest gen ca pe o ocazie de a se înţelege şi de a găsi în el puterea soluţionării problemelor. Nu oricine se naşte Picasso sau Mozart, dar fiecare dintre noi îşi poate manifesta calităţile creatoare în forma care i se potriveşte cel mai bine, doar aflând unde se ascund ele în grădină lăuntrică a sufletului. Aceasta este cheia libertăţii individului şi a creării unei societăţi mai bune”, a spus Liliana Tiron, administrator al Librăriei „Vasile Alecsandri”.

Volumul a apărut la editura Humanitas şi costă 35 de lei.Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0