Ce citim

Dimensiune text

carte ucenicul 2604„Ucenicul lui Iisus Hristos”, de Sotirios Crotos

 

Jurnalul scriitorului Sotirios Crotos, cu titlul original „Întâmplări din viața doctorului Sotirios Crotos, ucenicul lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel Viu și Adevărat”, a fost găsit sub formă de papirus, într-o grotă din Munții Libanului, de către un botanist ce căuta plante medicinale. Acesta s-a cățărat pe o stâncă pentru a ajunge la planta ce îl interesa; stânca s-a sfărâmat, iar botanistul a căzut în grotă. Uitându-se mai atent în grotă, botanistul a descoperit un schelet uman, având lipsă mâna dreaptă, iar craniul, mai ridicat decât restul scheletului, era așezat pe o lădiță îmbrăcată în piele neagră, deosebit de fină. În lădiță, botanistul a găsit o trusă medicală veche, cum aveau medicii în antichitate, în perfectă stare, mai multe punguțe din pânză albă, iar sub ele a găsit un rulou de papirus, înfășurat în piele neagră, bine conservat, având imprimat, pe deasupra, un cerc alb, cu o cruce albă în centru. Neavând timp să-l desfacă, botanistul a pus papirusul în sacul său cu plante, iar lădița și scheletul le-a îngropat în grotă, sperând să poată cerceta totul pe îndelete a doua zi. A doua zi, și în continuare, o lună în șir, a căutat grota fără să o mai găsească, așa că s-a ales numai cu papirusul.

Întorcându-se în țară și cunoscând limba greacă, l-a tradus în limba latină și l-a stilizat cu un specialist, care i-a spus că trebuie difuzat, deoarece conținutul aparține întregii lumi. Botanistul a fost de acord, cu condiția ca numele său să nu fie divulgat. Conținutul cărții a rămas intact, dar s-au făcut unele schimbări stilistice.

„Cartea este cu totul specială, întrucât este scrisă sub formă de jurnal de către un ucenic al lui Iisus, doctorul Sotirios Crotos, care a stat lângă Mântuitor până în momentul crucificării și apoi i-a răspândit învățăturile până a murit. Botanistul care a găsit manuscrisul este «jumătate englez, jumătate român», așa cum se prezintă, iar modul în care textul a ajuns în România este descris în primele pagini. Cartea readuce emoția reîntâlnirii cu Cel ce a fost și rămâne Mântuitorul nostru, al tuturor, Iisus Hristos”, a spus Liliana Tiron, administrator al Librăriei „Vasile Alecsandri”.

Volumul a apărut la Editura „For you” și costă 10 lei.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0