Prima paginăCultural

Ce citim

Dimensiune text

„Generala. Cei mai nașpa ani din viața mea”, de James Patterson

 

James Patterson a fost ales de către copiii din Statele Unite ca Autorul Anului în 2010, în cadrul concursului Cildren’s Choise Book Awards. Multe din cărțile sale au devenit bestseller-uri, printre care se numără: seriile „Maximum Ride”, „Vrăjitor și Vrăjitoare”, „Daniel X”, „Med Head” și seria de romane polițiste al cărei personaj principal este Alex Cross.

„Generala. Cei mai nașpa ani din viața mea”, tradusă pînă acum în nouă limbi, este cartea lui James Patterson cu cele mai multe reeditări. În New York Times, bestseller-ul se află pe primul loc încă de la apariție și continuă să fie în top la un an de la publicare.

Cartea este plină de umor irezistibil și personaje amuzante: Miller Killeru’, Leonardo Taciturnu’, profesorii de la școală, mama ușor absentă din cauza serviciului, sora – Georgia – nesuferită, tatăl – Trîntorul – greu de suportat și multe alte personaje care împart cu eroul principal – Rafe Khatchadorian – aventurile intra și extrașcolare.       Cea mai mare teroare a elevilor este regulamentul școlar plin de idei absurde. Profesorii sînt zugrăviți nu tocmai amabil, caracterizările lor sînt scurte, însă surprind esențialul. Doamna Dragon, profa de engleză este adepta detenției pentru mici încălcări ale regulamentului și favorizează elevii care fac teme suplimentare. Ida Sticker este directoarea adjunctă și controlează orice respirație din școală. Profu’ de sport este un tip dur căruia nu i-a zis nimeni că armata i s-a terminat de mult. Evident, în roman este prezentă și o figură feminină, foarte populară și admirată de către toți băieții din școală – Jeanne Galletta – care a pus ochii pe Rafe din clasa a șasea. Ilustrațiile geniale, situațiile amuzante care te fac să te identifici imediat cu personajul, caruselul antrenant de așa-zise conflicte, au dat drept rezultat o carte absolut irezistibilă„, a spus Liliana Tiron, administrator al Librăriei „Vasile Alecsandri”.

Cartea a apărut la Editura Corint Junior și costă 29,90 lei.

Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0