Prima paginăTimp liber

Ce citim

Dimensiune text

„Bunicuţa hoţomană”, de David Walliams

ce citimDavid Walliams s-a născut la Merton, o suburbie a Londrei, în august 1971. Este actor, umorist, prezentator de emisiuni de televiziune şi autor de cărţi pentru copii. A studiat la Reigate Grammar School şi la Universitatea din Bristol şi a fost membru al National Youth Theatre, unde l-a întâlnit pe Matt Lucas, alături de care a scris şi a interpretat celebrul show de radio şi televiziune Little Britain.

În 2008 şi 2009, publică primele sale cărţi pentru copii, ilustrate de Quentin Blake, The Boy in the Dress şi Mr. Stink. Pentru următoarele romane, Billionaire Boy („Băiatul miliardar”) şi Gangsta Granny („Bunicuţa hoţomană”), a colaborat cu reputatul ilustrator Tony Ross. Romanul „Ratburger”, apărut în 2012, a fost declarat cartea anului de către National Book Awards. David Walliams este recunoscut pentru implicarea sa activă în acţiunile de caritate.

În cartea „Bunicuţa hoţomană”, pe micul Ben îl plictisesc de moarte serile de vineri, pe care trebuie să la petreacă în casa bunicii. Unul dintre motive ar fi că mâncărurile ei sunt făcute doar din varză – iar asta e o regulă valabilă chiar şi pentru prăjituri… Însă curând descoperă că Buni are un secret întunecat. Este oare bătrânica inofensivă, cu păr alb, proteză auditivă şi dinţi falşi un hoţ internaţional de bijuterii? Dacă v-a amuzat „Joe, băiatul miliardar” şi aţi vrea să-l mai întâlniţi pe prietenul lui, simpaticul Raj, citind această carte veţi avea o surpriză plăcută.

Cartea a apărut la Editura Arthur şi se găseşte la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman, la preţul de 29,90 lei.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0