Prima paginăTimp liber

Ce citim

Dimensiune text

„Cavalerul celor şapte regate”, de George R.R. Martin

carte 02Acţiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc „Cavalerul celor şapte regate”, adunate într-un singur volume, are loc în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Romanul spune povestea lui Sir Duncan cel Înalt, un cavaler uriaş şi curajos, şi a însoţitorului său, tânărul şi mititelul Egg, adică Aegon Targaryen, cel de-al 15-lea rege din dinastia Targaryen şi unul dintre strămoşii lui Daenerys Targaryen. Cei doi vor trăi aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, răufăcătorilor şi celor înnebuniţi după putere.

Cartea este presărată cu multe elemente regăsite şi în celelalte cărţi ale lui Martin. Povestea este simplă, uşor de urmărit şi captivantă. În stilul tipic a lui Martin, atunci când crezi că nimic nu se mai poate întâmpla, că toate personajele sunt în siguranţă şi că ai dedus finalul, autorul îţi trage covorul de sub picioare şi îţi râde în nas.

George R.R. Martin s-a născut în 1948, la New Jersey, şi a absolvit jurnalismul cu „Summa cum laude” la Northwestern University din Illinois. A scris nuvele, cum ar fi „Regii nisipurilor” (1979), pentru care i-au fost decernate premiile Hugo şi Nebula, romane SF, fantasy şi horror. Nuvela „Zburătorii nopţii”, care dă şi titlul volumului publicat în anul 1985, a fost ecranizată. În 1996, Martin a început să scrie seria fantasy „Cântec de gheaţă şi foc”, din care la Editura Nemira au apărut toate cărţile apărute până acum: „Urzeala tronurilor”, „Festinul ciorilor”, „Iureşul săbiilor”, „Încleştarea regilor” şi „Dansul dragonilor”.

Cartea „Cavalerul celor şapte regate” a apărut la Editura Nemira şi poate fi achiziţionată de la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman, la preţul de 49,90 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0