Prima paginăTimp liber

Ce citim

Dimensiune text

„M-am hotărât să devin prost”, de Martin Page

carteSă devii ceva mai prost poate fi o idee inteligentă. Să gândeşti mult este, în lumea de azi, un handicap ca oricare altul. Cel puţin aşa crede Antoine, un tânăr de 25 de ani, care suferă de boala gânditului şi se simte foarte bătrân. Drept urmare, îşi pune toată inteligenţa la bătaie ca să intre şi el în categoria reconfortantă a imbecililor fericiţi. Într-o acţiune alertă, plină de surprize, cititorul va afla câte neajunsuri aduce inteligenţa, la ce este bună prostia şi, mai ales, cum poţi s-o dobândeşti. Cartea oferă satisfacţii intelectuale atât oamenilor inteligenţi, cât şi fericiţilor cărora experimentul lui Antoine le-a reuşit deja.

Disperarea lui Antoine nu e legată de faptul că este înconjurat de oameni proşti. El nu se poate integra în această societate a oamenilor superficiali, pe care nu o poate înţelege. Problema pe care o are şi pe care mulţi nu o înţeleg face ca situaţiile cu care se confruntă să fie de un umor irezistibil.

„M-am hotărât să devin prost” este genul de carte în care umorul alternează cu seriozitatea, cu o acţiune plină de surprize şi de-a lungul căreia cititorul descoperă atât lipsurile pe care le are ca intelectual, dar şi avantajele de care dispune dacă face parte din categoria oamenilor proşti. Este cartea ideală pentru a-ţi schimba starea de spirit dacă nu ai avut o zi tocmai bună sau nu ai mai râs de mult timp la o carte.

Volumul a văzut lumina tiparului în 2001, devenind un bestseller internaţional. Ca urmare, Martin Page şi-a întrerupt studiile universitare, dedicându-se în exclusivitate scrisului. A scris romane – „O zi perfectă” (2002), „Libelula” (2003), „Despre ploaie (2005), „O poveste de dragoste, poate” (2008) -, eseuri şi texte pentru benzi desenate.

Cartea „M-am hotărât să devin prost” a apărut la Editura Humanitas şi poate fi achiziţionată de la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman la preţul de 24 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0