Ce citim?

Dimensiune text

„Supravieţuitorii. Oraşul pustiu”, de Erin Hunter

guhikPersonajul central din seria „Supravieţuitorii” este Norocel, un câine singuratic, care a învăţat să se descurce pe cont propriu în jungla oraşului. Nu i-au plăcut niciodată Haitele şi s-a bazat doar pe instinctele lui. Până într-o zi, când se produce Marele Mărâit, pământul se despică şi lumea pe care o ştia el se schimbă. Norocel va trebui să înveţe să supravieţuiască într-o lume nouă, stranie şi pustiită, fără hrană, cu apă otrăvită şi cu duşmani la tot pasul. Soarta lui Norocel se schimbă când se întâlneşte cu sora lui, Bella, şi cu alţi Câini Legaţi, părăsiţi de stăpânii lor. Traiul într-o Haită, mai ales una aşa de neobişnuită, îi pune răbdarea la încercare lui Norocel, iar pericolele se înmulţesc.

Aventurile lui Norocel continuă în cel de-al doilea volum al seriei „Duşmanul ascuns”.

Bella şi Câinii Legaţi şi-au făcut în sfârşit o tabără în pădure. Dar o haită de Câini Sălbatici a pus stăpânire pe teritoriu, iar fiorosul lor lider, Alfa, nu se va da în lături de la nimic pentru a-şi impune supremaţia. Norocel şi-a învăţat prietenii să supravieţuiască în sălbăticie după Marele Mârâit, aşa că aceştia refuză să cedeze în faţa ameninţărilor Câinilor Sălbatici.

Bella pune la cale un plan ingenios, ce se bazează pe inteligenţa şi experienţa lui Norocel. Deşi ar vrea să fie din nou un Câine Singuratic, Norocel este de acord să o ajute pe Bella şi haita de Câini Legaţi. Abilităţile lui vor fi puse la grea încercare. Ce cale va alege Norocel şi cui îi va fi loial?

Erin Hunter este pseudonimul a cinci persoane: Kate Cary, Cherith Baldry, Tui T. Sutherland, Gillian Phillips şi Inbali Iserles, precum şi editorul Victoria Holmes. Împreună, ei scriu cărţi pentru copii şi adolescenţi, precum seria „Pisicile războinice”, „Exploratorii”, apărute deja la editura All, colecţia Galaxia Copiilor, şi cea mai noua serie „Supravieţuitorii”, „Oraşul pustiu” fiind primul volum din serie.

Cărţile apărute sub semnătura Erin Hunter, scrise cu respect şi fascinaţie faţă de natură, în toate formele sale, sunt inspirate din viaţa şi comportamentul animalelor, în special al pisicilor şi câinilor, strâns legat de mitologie şi astronomie.
Cartea „Supravieţuitorii. Oraşul pustiu” a apărut la Editura All, la Colecţia „Galaxia Copiilor”, şi poate fi achiziţionată de la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman, la preţul de 26,90 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0