Ce citim?

Dimensiune text

„Medaliile succesului. Școala din vis”, de Georgeta Pânişoară şi Ion-Ovidiu Pânişoară 

nbsodDupă succesul înregistrat cu volumul „Cele 7 medalii ale succesului”, profesorii Georgeta Pânişoară şi Ion-Ovidiu Pânişoară îi readuc în atenţia noastră pe Dia şi Nick, protagoniştii volumului „Medaliile succesului 2. Școala de vis”.

Noul volum continuă ideea din primul volum cu aceleaşi personaje – Nick şi Dia – şi încercarea lor de a construi o şcoală ideală, o şcoală de vis, în care orice copil să vrea să înveţe. Cei doi trec prin fel de fel de provocări şi, într-un final, câştigă şapte medalii. Nick şi Dia sunt ajutaţi de către două personaje Gândi (reprezentând Gândirea) şi Imago (reprezentând Imaginaţia).

Ion-Ovidiu Pânişoară sublinează că această carte are un concept central – încrederea în sine -, lucru care lipseşte din şcoala românească. „Ce înseamnă încrederea în sine? Înseamnă să perseverezi, să treci dincolo de obstacolele pe care viaţa o să le pună în faţa copiilor dumneavoastră. Trebuie să îi învăţaţi să «o ia de la capăt» – dar, cum le spun eu studenţilor uneori, trebuie să o iei de la un alt capăt şi nu de la acelaşi capăt”, a spus profesorul.

În plus, cartea vorbeşte şi despre medalia corectitudinii, a responsabilităţii şi cea a leadership-ului.

Despre această carte, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca românilor, Val Vâlcu – autorul volumului „Numai tată să nu fii” – a spus: „Este o carte de psihologie pentru copii, o carte motivaţională pentru cei mici şi este fascinant că a fost scrisă la nivelul lor de înţelegere. Dacă ne gândim la cărţile copilăriei noastre, la Jules Verne, la Mark Twain, ne gândim la aventuri, dar nu pot să uit ce spunea Jerome Jerome: «Fiecare copil îşi doreşte să fie profesor». Această carte este utilă, te motivează să fii pe primul loc, să îţi respecţi cuvântul dat, să negociezi. Este dovada că educaţia nu trebuie să fie neapărat posomorâtă, pe «coji de nucă», ci se poate face cu umor şi acţiune”.

Georgeta Pânişoară este conferentiar doctor la Departamentul de Psihologie al Facultăţii de Psihologie şi Știinţe ale Educaţiei, Universitatea Bucureşti. Este coordonatoarea volumului „Psihologia copilului modern” şi a colecţiei „Psihologia copilului & Parenting”. A scris şapte cărţi şi este implicată în proiecte naţionale şi internaţionale de profil.

Ion-Ovidiu Pânişoară este profesor doctor, director al Departamentului de Formare a profesorilor şi conducător de doctorat în Știinţele Educaţiei la Universitatea Bucureşti. A scris zece volume, printre care „Comunicarea eficientă”, distinsă cu premiul Academiei Române.

Cartea „Medaliile succesului. Școala din vis” a apărut la Editura Polirom, în Colecţia „Psihologia copilului & parenting”, şi poate fi achiziţionată de la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman, la preţul de 24,95 de lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0