Căzuții la BAC-ul din 2011 ridică numărul centrelor de examen

Dimensiune text

Conducerea inspectoratului școlar se așteaptă ca la bacalaureatul din acest an să se înscrie și candidații care au ratat examenul anul trecut.

 

 

Bacalaureatul 2012 se va desfășura, în județul Neamț, în 15 centre de examen, mai multe decît cele înființate pentru sesiunea de examen din 2011. Creșterea numărului de centre este determinată de faptul că sînt așteptați să se înscrie la examen și candidații care au absolvit liceul în 2011, dar au ratat sesiunile de bacalaureat de anul trecut.

„În 2012 vor absolvi liceul aproximativ 4.300 de elevi, dar așteptăm la examen și mare parte dintre absolvenții care au picat anul trecut. Anul trecut, în județul Neamț, nu au promovat examenul de bacalaureat mai mult de 2.000 de elevi”, a spus inspectorul școlar Camelia Neța, membru în comisia județeană pentru examenul de bacalaureat.

Din cele 15 centre de examen din județ cinci vor funcționa la Roman: Colegiul Național „Roman-Vodă” (unde vor da examen elevii de la școala gazdă și de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe”), Grupul Școlar „Vasile Sav” (unde vor susține examenul și elevii de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani), Liceul cu Program Sportiv (unde vor veni și elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana”), Colegiul Tehnic „Petru Poni” (unde vor da examen și elevii de la Seminarul Teologic Romano Catolic „Sfîntul Francisc de Assisi”) și la Colegiul Tehnic „Miron Costin” (unde vor susține examenul și absolvenții de la Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” Horia).

Probele pentru certificarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină și cele pentru competențele digitale se vor da în 21 de centre de competențe. Pentru corectarea lucrărilor vor fi înființate șase centre de evaluare. Elevii din ultimul an de liceu vor încheia cursurile pe 1 iunie. Pe 11 iunie începe evaluarea competențelor digitale și de comunicare, iar probele scrise se desfășoară în perioada 2 – 6 aprilie. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie.COMENTARII

WORDPRESS: 0