Câte mașini și câți șoferi circulă pe șoselele din Neamț

Câte mașini și câți șoferi circulă pe șoselele din Neamț

 

sosea-masiniServiciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Neamț, aflat, conform legislaţiei în vigoare, în coordonarea Instituţiei Prefectului judeţul Neamţ, a încheiat anul 2016 cu un bilanţ pozitiv atât al activităţilor specifice, cât şi a celor realizate pe baza protocoalelor încheiate pe probleme de interes comun cu autorităţile publice, agenţi economici, persoane fizice si juridice.

Promovabilitate de 60% la examenul pentru permisul auto

Astfel, referitor la activitatea de primire a documentelor în vederea eliberării permiselor de conducere, în anul 2016 au fost primite şi verificate documente pentru editarea a 18.892 de permise de conducere, cu 4.642 în plus faţă de anul 2015. De asemenea, în anul care s-a încheiat, în evidenţa serviciului a figurat 188.310 posesori de permise de conducere, între care doar 165.375 de posesori permise de conducere model nou, fiind reînnoite 8.227 de permise de conducere, cu 3.939 mai mult faţă de anul 2015.

În vederea creşterii siguranţei în trafic, o exigenţă deosebită a fost acordată examinării candidaţilor, instruiţi în cadrul celor 31 de şcoli de specialitate din judeţ, atât la proba teoretică, precum și la proba de traseu. La cele 11 categorii pentru care au fost examinaţi, în anul 2016, un total de 13.877 candidaţi, procentul de promovabilitate a fost de 60,37%. Cu prilejul examinării candidaţilor au fost realizate şi verificări ale documentelor autovehiculelor – asigurare RCA, ITP, dovada de certificare RAR.

17.199 de vehicule înmatriculate anul trecut în Neamț

 La sfârşitul anului 2016, parcul auto din judeţul Neamţ număra 134.910 vehicule, fiind înmatriculate 17.199 vehicule, un plus de 1.959 vehicule faţă de anul 2015, fiind valorificate 60.905 plăci cu numere de înmatriculare, pentru care s-a încasat suma de 1.721.770 lei.

„Ca urmare a implementării prevederilor legale privind măsurile de simplificare la nivelul administraţiei publice, activitatea serviciului a fost stabilită în concordanţă cu Programul de măsuri pentru combaterea birocraţiei, cu accent deosebit pe activitatea personalului care desfăşoară activităţi la ghişeu”, precizează un comunicat al Prefecturii Neamț.

Pe parcursul anului 2016, lucrătorii SPCRPCIV au participat atât la instruiri de specialitate în cadrul serviciului, cât şi la întâlniri cu organizaţii profesionale ale instructorilor auto ce desfăşoară activităţi de pregătire teoretică şi practică a viitorilor conducători auto.

„Una dintre prioritățile anului 2017 o reprezintă orientarea activității serviciului spre îmbunătăţirea performanţelor profesionale, printr-o serie de măsuri, precum: continuarea pregătirii de specialitate a lucrătorilor în cadrul Planului propriu întocmit la nivelul serviciului, implementarea zilnică a aplicaţiei informatice referitoare la rezultatele obţinute de către candidaţi la proba practică pentru obţinerea permiselor de conducere şi realizarea sarcinilor de serviciu prin introducerea informaţiilor in baza naţională de date, verificarea integrităţii morale şi profesionale a lucrătorilor prin programe de formare adecvate specificului activităţii”, mai precizează reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0