Prima paginăSocial

Cât costă modernizarea cu asfalt a străzilor din cartierul Bălcescu

Cât costă modernizarea cu asfalt a străzilor din cartierul Bălcescu

Dimensiune text

 

 

Opt străzi din cartierul Bălcescu ar urma să intre, din acest an, în modernizare, iar pe patru dintre acestea se va realiza și canalizare pluvială. Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență nr. 114/2018, au apărut modificări semnificative în ce priveşte costurile estimate cu forţa de muncă în devizul general al acestui obiectiv de investiţie, iar consilierii locali vor trebui să aproba noul deviz, care este propus a fi finanțat din împrumutul bancar și care are o valoare totală de 16.569.966,36 lei.

În cartierul Bălcescu, din împrumutul bancar contractat de Primărie urmează să se asfalteze opt străzi: Vișinilor, Ciocârliei, Cocorului, Zimbrului, Prundului, Zambilei, Cărămidăriei și Fundătura Cânepei. Pe patru dintre străzi se va realiza și canalizare pluvială.

„Prin intrarea în vigoare OUG nr. 114/2018, au apărut modificări semnificative în ce privește costurile estimate cu forța de muncă în devizul general al obiectivului de investiție, respectiv o creștere cu aproximativ 55% a acestor cheltuieli. În plus faţă de prevederile iniţiale, s-a inclus în devizul general al proiectului şi realizarea canalizării pluviale pe străzile: Sărata, Zebrei, Fundătura Zebrei, Salciei şi staţia de pompare spre Siret. Acest proiect urmează a fi finanțat din creditul bancar aprobat și este necesar a se reactualiza cheltuielile prevăzute conform cerințelor actuale”, se arată în expunerea de motive asupra căreia trebuie să se pronunțe consilierii locali în ședința de miercuri, 27 martie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vasile Tudorachi 2 ani

    A fost intocmita documentgatie, cheltuiti bani pe proiecte si studii , stabilita inceperea lucrarilor la gaze si canalizare, luna aprilie si nimic.