Câştigi 5.500 de lei urmând un curs de calificare gratuit

Romaşcanii se pot înscrie la cursuri de calificare în meseriile baby-sitter, lucrător comercial, cameristă hotel, cofetar, infirmier, operator introducere date şi administrator pensiune turistică, iar la final vor obţine 5.500 de lei. 

Miercuri, 27 mai, în sala de Consiliu din Primăria Roman, a avut loc Seminarul Regional al Proiectului „FPC – Formare Pentru Competitivitate”, organizat de Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ (FLII) pentru Regiunea Nord-Est.

baani 02Profesorul universitar Gheorghe Blidaru, reprezentantul Universităţii Europei de Sud-Est „Lumina” Bucureşti, a vorbit romaşcanilor despre posibilitatea urmării unor cursuri de calificare, la finalul cărora vor obţine un stimulent de 5.500 de lei: „Am venit în Roman pentru a implementa şi derula un proiect european, pe reconversie profesională, pe incluziune socială şi pe egalitate de şanse, numit «Formare Pentru Competitivitate». Oferim şapte specializări – baby-sitter, lucrător comercial, cameristă hotel, cofetar, infirmier, operator introducere date, administrator pensiune turistică. În total, vor fi 600 de beneficiari ai proiectului”.

La Roman se vor organiza şase grupe de cursanţi, a câte 25 de persoane în grupă. Trei grupe vor începe cursurile la 5 iunie, iar celelalte trei la 1 august. Fiecare cursant, după ce va termina cursurile şi va obţine atestatul de calificare în meseria aleasă, va primi un stimulent de 5.500 de lei.

„Am agreat acest proiect pentru cele două componente ale sale: cea de specializare într-un domeniu, în care cursantul obţine un atestat de calificare la nivel european, şi aceea că fiecare cursant primeşte acei bani, care reprezintă un mare ajutor. Acest proiect vine în sprijinul romaşcanilor şi de aceea îl susţin”, a spus primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Cursurile pentru cameristă, baby sitter şi lucrător în comerţ vor avea 120 ore teorie şi 240 de ore de practică, iar cele pentru cofetar, administrator de pensiune, infirmieră şi operator introducere date vor avea 240 de ore de teorie şi 480 de ore de practică.

Sunt favorizaţi pentru înscrierea la aceste cursuri cei care lucrează în aceste meserii în care se oferă calificare, dar sunt acceptaţi şi cei care vor să îşi schimbe meseria. Cursanţii trebuie să aibă, în prezent, o loc de muncă în unul din domeniile eligibile – turism, alimentaţie publică, IT şi domenii conexe, IT care desfăşoară activităţi pentru turism, Sănătate şi comerţ.

Cei care doresc să se înscrie la cursuri pot obţine mai multe informaţii la adresa info@lumina.org .


COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • noutati despre cursuri de calificare

  • Alexandra 11 luni

    Un link pt înscrieri???

  • dorc sa ma inscriu la un curs care dupa absolvire sa ma ajute la gasirea unui loc de munca