Casele părăsite vor fi demolate

Administraţia locală vrea să intervină pe proprietăţile uitate de cei care sunt proprietari de drept. În cadrul unei şedinţe a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Roman, ce a avut loc săptămâna trecută, s-a discutat despre demolarea unor clădiri vechi. „Am discutat despre decizia curăţirii şi a demolării unor clădiri care pun în pericol cetăţenii care trec prin zonă. Aceste clădiri se află în zona străzilor Ștefan cel Mare şi Dobrogeanu Gherea. După o analiză, după prezentarea fotografiilor, după audierea celor care au fost în teren, în unanimitate a fost votată decizia Primăriei municipiului Roman de a acţiona în zonă. Într-un loc există riscul ca un întreg perete să se prăbuşeasă şi am văzut la televizor astfel de cazuri când, în cel mai fericit caz, cel puţin o persoană a fost rănită”, a explicat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul municipiului Roman susţine că proprietarii au fost avertizaţi, în lunile octombrie şi noiembrie, că vor fi emise noi somaţii săptămâna aceasta. Dacă, în 30 de zile, proprietarii nu vor răspunde somaţiei, se va trece la acţiune. În cauză ar fi vorba de patru case nelocuite, ai căror proprietari sunt stabiliţi în străinătate.


COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • rromascan 5 ani

  Daca mai sunt case parasite ,imprejmuite cu garduri darapanate ,cu balarii uscate ,cu copaci batrani si neingrijiti de ani de zile ,cu gunoaie aruncate in curte, nu ma mir!Ma mir ca sunt blocuri ,care mai au in fata sau in spate garduri de sarma sau alte materiale;mai sunt locatari, care au in fata geamului vita-de-vie ,ca la tara ,vegetatie de tot felul ,araci pentru fasole sau flori ,<> dupa gustul si pregatirea indoielnica.Ce face primaria cu acele spatii ocupate in mod abuziv de asemenea proprietari de apartamente ,dar care se comporta ca niste oameni de la tara ???Sunt si in centrul orasului asa ceva !!Dar am vazut zilele trecute la un bloc de pe str Mihai Viteazul,colt cu Anton Pann,langa parculetul nou,ca la parter este un loc imprejmuit de toata jalea si grotescul posibil .Am privit si ,,m-am minunat”Chiar si la tara este mult mai frumos ,dar mai ales curat!pai locatarii aceia cred ca le mai lipseste Wc-ul de curte, ca tocmai iesise un mic locatar care si-a facut nevoile langa gardul de sarma si ciulini!Groaznic!!!Cine se ocupa de urbanism ,de curatenia orasului sa iese si pe tren sa vada frumusetile si dotarile aduse de concitadinii nostri!!Daca se face in acest ritm ,atunci e mult de asteptat!!

 • GIGI 5 ani

  Ionut Daniel Mihai care iti este numele de familie?sunt curios!!!!la asa minte précis iti zice PACALA.

  • mihai ionut daniel 5 ani

   Gigi nu te intereseaza cum ma numesc eu.si pacala tu esti

 • llegionarul 5 ani

  romascane vorbesti cumva de blocul unde a functionat paremi-se a.j.o.f.m. si acum e locuit in mare de tigani pai acolo chiar e jale langa caminul garnizoanei ,ce scandaluri si racnete indiene sant pe acolo e jale,ala ar trebui demolat ,cat despre ala cu proprietatea privata chiaar si in tarile ,,civilizate”,se iau asemenea masuri daca nu ai grija de proprietate,deci liber l-a demolari si mult succes primariei ,sa se curete gunoaiele si paraginiturile odata cat ne mai ascundem dupa deget si ……lege!!!!!!!!!

 • Emultesiegrele 5 ani

  Hm, o idee geniala! Dap, incalcarea dreptului la proprietate si daramarea unor cladiri cu potential istoric. Buna treaba! Si, oh, da, se inchiriaza apoi terenurile unor consilieri locali, pardon, afaceristi locali, sa construiasca maluri chinezesti si monstrozitati de stricla.

 • rom 5 ani

  Pe banii cui!!!!!!

 • ion 5 ani

  daca nar fi interes nar face nimic primaria

 • stefan 5 ani

  Stiti ca pentru a repara fatada, gard, magazia unei astfel de case iti trebuie un proiect autorizat de ministerul cultelor aproape imposibil de vizat?
  stiti cate piedici se pun in a rezolva pe cale legala, atat timp cat nu dai spaga?
  e imposibil sa reabilitezi o astfel de casa respectand actuala lege.