Case de amanet, magazine de bijuterii și săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Case de amanet, magazine de bijuterii și săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Dimensiune text

 

Ofițerii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț au organizat, în decursul lunii mai, două acţiuni pentru verificarea măsurilor de asigurare a pazei bunurilor de către administratorii caselor de amanet, a magazinelor de bijuterii de pe raza județului Neamț și pentru verificarea sistemelor de securitate aparţinând deținătorilor de automate de jocuri de noroc de tip slot-machines din mediul urban, informează IPJ Neamț.

Astfel, în perioada 8 – 29 mai împreună cu polițiștii subunităților municipale și orășenești au fost derulate mai multe controale, fiind verificate 29 de obiective (case de amanet și magazine de bijuterii), de pe raza judeţului Neamţ. Pentru neregulile constatate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei.

În aceeași perioadă, polițiștii au verificat și sistemele de securitate aparţinând deținătorilor de automate de jocuri de noroc de tip slot-machines, din mediul urban. Cu această ocazie au fost controlate 37 de unități economice deținătoare de aparate de jocuri de noroc. Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 lei.

„În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au sancționat administratorul unei societăți comerciale cu amendă în valoare de 2.000 lei, pentru neimplementarea cerințelor minimale de securitate la sala de jocuri aparținând societății din orașul Roznov, în conformitate cu prevederile articolului 3, punctul 1 din HG nr. 301/2012. Aceeași unitate economică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru faptul că la sala de jocuri serviciul de paza se efectua fără existența unui plan de pază avizat de poliție, conform prevederilor articolului 58, litera a), din Legea nr. 333/2003 cu modificările și completările ulterioare”, precizează un comunicat al Poliției Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0