Prima paginăRoman

Casa de Pensii Roman nu se închide

Dimensiune text

Reprezentanții instituției dezmint zvonurile privind desființarea Casei de Pensii Roman. În primele șase luni ale acestui an, mii de romașcani au beneficiat de serviciile instituției.

 

Mai multe zvonuri privind închiderea Casei de Pensii Roman au circulat atît în anul 2010, cînd personalul Casei Județene de Pensii (CJP) Neamț a fost diminuat cu 25%, cît și în primăvara acestui an. În timp ce unii dintre pensionarii romașcani se tem că, pentru a beneficia de serviciile instituției, vor fi obligați să se deplaseze la Piatra Neamț, cheltuind zeci de lei numai pentru a face acest drum, reprezentanții CJP Neamț dau asigurări că punctul de lucru din Roman va rămîne deschis și în continuare, oferindu-și serviciile fără sincope.

Pe parcursul acestui an, Casa de Pensii Roman, instituție aflată în subordinea Casei Județene de Pensii Neamț, a înregistrat și a asigurat evidența contribuabililor asigurați în baza contractelor de asigurare socială și a declarațiilor individuale de asigurare socială, a realizat activități specifice de registratură și informare, asigurînd primirea cererilor de înscriere la pensie – dosare noi, a cererilor de modificare a drepturilor de pensie – recalculări – și a cererilor de modificare a condițiilor de plată a drepturilor, asigurînd, în același timp, și primirea solicitărilor de acordare a biletelor de tratament balnear. Cu toate că, prin aplicarea dispozițiilor Hotărîrii de Guvern 662/2010 și a Ordinului Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale 614/2010, personalul Casei Județene de Pensii Neamț a fost diminuat cu 25%, la nivelul instituției au fost asigurate în continuare condițiile necesare pentru buna desfășurare a principalelor activități specifice adresate populației din municipiul Roman„, a precizat Oana Fodor, purtător de cuvînt al CJP Neamț.

În perioada ianuarie – iunie 2010, la Casa de Pensii Roman au fost înregistrate 539 de solicitări  de înscriere la pensie, 1.234 de cereri de recalculare și de modificare a condițiilor de plată, 89 de contracte și de declarații individuale de asigurare, precum și 1.634 de cereri de bilete de tratament.

COMENTARII

WORDPRESS: 0