HomeActualitateRural

Casa de Cultură din Ion Creangă, prioritate în 2014

Lucrările de construcţie au început în anul 2010, dar au fost sistate din cauza unei erori de proiectare.

Casa de Cultură din Ion Creangă este principala investiţie asupra căreia autorităţile locale îşi vor concentra atenţia în 2014. Lucrările de construcţie au început cu patru ani în urmă. Din cauza unei erori de proiectare, construcţia a fost amânată. Deşi pentru construcţia aşezământului cultural, situat la intrarea în sat, la intersecţia cu şoseaua care duce spre Icuşeşti, Consiliul Local Ion Creangă a alocat, în 2013, fonduri pentru începerea lucrărilor, banii au fost utilizaţi anul trecut pentru achiziţionarea unui utilaj multifuncţional. Casa de Cultură va cuprinde, pe lângă sala de festivităţi de la parter, în suprafaţă de 460 de metri pătraţi, biblioteca comunală, un muzeu etnofolcloric, un club al pensionarilor şi unul pentru tineret, ce va fi dotat cu calculatoare.

Utilajul multifuncţional nu este singura investiţie pe anul 2013 în comuna Ion Creangă. „S-a reuşit aplicarea primului strat de asfalt în localitatea Ion Creangă, pe o distanţă de 1,6 kilometri. Acest tronson de drum face parte din proiectul de modernizare a 7,2 kilometri de drum comunal, realizat cu fonduri guvernamentale. Pentru anul 2014 avem în plan aplicarea celui de-al doilea strat de asfalt pe cinci kilometri de drum din cadrul acestui proiect. O altă preocupare a noastră este întreţinerea unor drumuri afectate de ploile de anul trecut”, a precizat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Moderna bază sportivă a comunei, situată pe un teren în suprafaţă de 1,1 hectare din vecinătatea blocului ANL, va fi inaugurată în această primăvară. „Iniţial, gazonul a fost plantat pe un strat de balast care făcea dificil drenajul. În perioadele secetoase, iarba se usca. Am refăcut terenul anul trecut şi, în primăvara acestui an, odată cu începerea campionatului de fotbal, vom inaugura baza sportivă”, a spus primarul Prichici.

Un proiect pe care autorităţile locale îl au în vedere în viitor este alimentarea cu apă şi canalizarea în localităţile comunei. „60% dintre locuinţe sunt dotate cu baie. Localnicii vor să trăiască ca la oraş. În plus, lipsa utilităţilor din comună ţine departe investitorii”, spune primarul.

Autorităţile locale au depus la Guvern, cu trei ani în urmă, un proiect de alimentare cu apă şi canalizare pentru întreaga comună, în valoare de două milioane de euro. Proiectul prevedea înfiinţarea de reţea de apă şi canalizare în lungime de 28 de kilometri.

Comentarii

WORDPRESS: 0