Prima paginăActualitateRoman

Casa Celibidache, cu un pas mai aproape de restaurare

Dimensiune text

Primăria Roman a întocmit un proiect pentru a atrage fonduri nerambursabile de 4.962.472 de lei pentru consolidarea, restaurarea şi protecţia Casei Celibidache.

Consilierii locali din Roman s-au întâlnit miercuri, la prânz, într-o şedinţă de îndată, pentru a vota două proiecte care nu suportau amânare, dintre care unul era legat de atragerea de fonduri pentru restaurarea Casei Celibidache.

casa celibidacheMai întâi, aleşii locali au fost înştiinţaţi că există oportunitatea de a se accesa o finanţare nerambursabilă, în cadrul programului „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”, prin „Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European”, 2009-2014, pentru a realiza lucrări de consolidare, restaurare şi protecţie a clădirii „Casa Celibidache” din Roman. Un prim pas necesar pentru depunerea acestui proiect a fost aprobarea, de către Consiliul Local, a documentaţiei de avizare a lucrărilor de investiţii şi a indicatorilor tehnico economici pentru lucrările prevăzute. Această documentaţie a fost întocmită de SC PROVEX SRL Bacău.

Pentru lucrările de consolidare şi restaurare a acestei clădiri, Primăria Roman intenţionează să depună un proiect prin care acestea să fie realizate prin finanţare nerambursabilă, prin programul „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”, din fondurile „Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European”, 2009-2014, care a fost aprobat în şedinţa de îndată a Consiliului Local. Lucrările de consolidare, restaurare şi protecţie a acestei clădiri, propuse în acest proiect, vor avea ca finalitate punerea în funcţiune a clădirii, unde se vor înfiinţa o sală pentru audiţii muzicale, o sală pentru conferinţe şi evenimente cultural – artistice şi o sală de muzeu – expoziţie memorială Celibidache. Durata totală de realizare a acestui proiect este de 20 de luni, iar valoarea totală a acestuia este de 4.962.472 de lei, inclusiv TVA.

COMENTARII

WORDPRESS: 0