Prima paginăSocialSanatate

CAS Neamț îndeamnă medicii să utilizeze cardurile de sănătate

Dimensiune text

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ îndeamnă furnizorii de servicii medicale să înceapă să lucreze cu cardurile de sănătate, pentru a putea fi depistate eventualele disfuncţionalităţi. 87% din carduri au ajuns deja la populaţie.

De la data de 25 noiembrie a început utilizarea sistemului cardului naţional de sănătate – în paralel cu platforma informatică utilizată până în prezent pentru validarea serviciilor medicale terapeutice -, având în vedere faptul că distribuirea cardului naţional de sănătate este realizată în proporţie de peste 87%. Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ îndeamnă furnizorii de servicii medicale să înceapă să lucreze cu aceste carduri, pentru a putea fi depistate eventualele disfuncţionalităţi, iar apoi ele să poată fi remediate.

„Vă rugăm să faceţi toate demersurile pentru buna desfăşurare a acestei etape premergătoare momentului în care cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Este necesară utilizarea acestui instrument în cadrul activităţii curente, pentru realizarea unui sistem cu funcţionalitate optimă în momentul în care acesta va deveni obligatoriu”, a transmis furnizorilor de servicii medicale din judeţ directorul CAS Neamţ, Radu Firăstrău.

În această perioadă, furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Neamţ trebuie să valideze serviciile medicale şi terapeutice cu ajutorul acestui instrument, în momentul în care asiguratul prezintă cardul de sănătate.

Utilizarea în paralel a celor două sisteme de validare a serviciilor se va derula până când vor fi eliminate toate disfuncţionalităţile tehnice şi administrative.

Data la care cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu va fi stabilită prin hotărâre de Guvern.

COMENTARII

WORDPRESS: 0