Prima paginăSport

Carla Sescu şi Roxana Perie, campioane naţionale

Dimensiune text

În cea de-a doua zi a întrecerilor Campionatului Naţional de Aruncări Lungi, din Bucureşti, Carla Sescu şi Roxana Perie au devenit campioane naţionale la juniori I.

Cea mai plăcută surpriză a venit din partea Carlei Francesca Sescu, elevă a antrenorului emerit Emilian Floroiu, la Liceul cu Program Sportiv Roman. Încă junioară II, Carla s-a dovedit a fi cea mai bună din ţară la aruncarea discului şi la categoria superioară de vârstă. Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 49,45 metri. În aceeaşi probă, Roxana Perie s-a clasat pe locul al şaselea. Tot ea a devenit, însă, campioană naţională la aruncarea ciocanului. Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoş (LPS, Clubul Atletic) a aruncat bila 52,02 metri. Beatrice Lucaci (LPS) s-a clasat a şasea.

În proba masculină de aruncare a ciocanului, Cosmin Ghiroagă, elevul profesoarei Carmen Iederan la Clubul Atletic, a ocupat poziţia a cincea cu 50,74 metri. Tot pe poziţia a cincea s-a clasat şi suliţaşa Raluca Vrabie, sportivă cu dublă legitimare la Școala 3 Adjud şi CA Roman. Tot în concursul juniorilor I, Teofil Stan (LPS) a ocupat poziţia 8 la disc, iar Cosmin Rojniţă – pe cea de a noua la suliţă.

În prima zi a competiţiei, rezervată categoriilor seniori şi tineret, au urcat pe podium Bianca Perie – SCM Bacău (aur, la aruncarea ciocanului), Florin Asmarandei – CA (argint, la aruncarea ciocanului), Mihaela Asmarandei – SCM Bacău (argint, la aruncarea discului), Roxana Perie – LPS (argint, la runcarea ciocanului, tineret), George Neculau – CA (bronz, la aruncarea suliţei), Carla Sescu – LPS (bronz, la aruncarea discului, tineret).

Joi, 6 martie, vor avea loc întrecerile categoriei juniori II, cu Carla Francesca Sescu favorită clară la medalia de aur la aruncarea discului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0