Carla Sescu şi George Zaharia sunt campioni naţionali

Dimensiune text

Carla Francesca Sescu şi George Cătălin Zaharia, prima de la LPS Roman, iar cel de al doilea de la Clubul Atletic, sunt noii campioni naţionali la juniori I, în probele de aruncare a discului, respectiv aruncare a suliţei. Cei doi au luat medaliile de aur la sfârşitul săptămânii trecute, cu prilejul naţionalelor de atletism la categoria de vârstă amintită.

Carla Francesca Sescu, sportivă legitimată la LPS Roman şi pregătită de antrenorul emerit Emilian Floroiu, este un produs sută la sută al şcolii romaşcane de aruncări. Medaliata cu argint de la Festivalul Olimpic al Tineretului European s-a impus la naţionale juniorilor I cu o aruncare de 41,86 metri, izbutită din cea de a cincea încercare.

Rezultatul cel mai bun de la aruncări îi aparţine suliţaşului George Cătălin Zaharia, medaliat cu aur cu un rezultat 66,42 metri, din ultima încercare, record personal. George este legitimat la Clubul Atletic, dar provine de la Școala numărul 3 Adjud (Vrancea), sportiv format de antrenorul Ioan Ciortan. Cătălin a aruncat din ce în ce mai bine, de la prima aruncare, de 61,70 metri. Putea lua titlul naţional şi pe baza penultimei aruncări, de 64,14 metri.

Beatrice Lucaci (LPS Roman) şi Ionuţ Cozma (Clubul Atletic) au ocupat locul al patrulea la aruncarea ciocanului. Beatrice a avut o cea mai bună aruncare de 40,29 metri, iar Ionuţ a trimis bila de concurs la 51,86 de metri de discul de lansare. Tot pe locul al patrulea s-au mai clasat Marius Musteaţă (LPS), la aruncarea greutăţii, Ana Maria Antăl (LPS), la săritura în înălţime – 1,65 metri / rezultat cu 5 centimetri mai bun decât cel din finalele de la juniori II, în care s-a clasat tot a patra, Mihai Stan (LPS), la aruncarea discului. Raluca Vrabie a ocupat locul al cincilea la aruncarea suliţei.

În aceeaşi competiţie a evoluat, în afara concursului, Bianca Perie, sportivă aflată pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru mondiale şi care a izbutit o cea mai bună aruncare de 70,31 metri, cel mai bun rezultat al sezonului.COMENTARII

WORDPRESS: 0