Prima paginăSport

Carla Sescu s-a calificat la Jocurile Olimpice ale Tineretului

Dimensiune text

Roxana Perie este învingătoare la concursul naţional de primăvară.

Carla Francesca Sescu (foto), sportivă pregătită de antrenorul emerit Emilian Floroiu, la Liceul cu Program Sportiv Roman, s-a calificat la turneul final al Jocurilor Olimpice ale Tineretului, care se va desfăşura în august, la Nanjing (China), competiţie rezervată sportivilor de la categoria juniori II, sub 18 ani. Performanţa a fost realizată în capitala Azerbaidjanului, Baku, duminică, 1 iunie. Acolo a avut loc trialul pentru competiţia finală din China. Carla s-a clasat pe locul al patrulea în proba de aruncare a discului, cea mai bună aruncare a sa fiind de 46,49 metri. Tot la acelaşi concurs a fost prezent şi romaşcanul Marius Musteaţă, care a evouluat în proba de aruncare a greutăţii, dar care a ratat calificarea în concursul de la Nanjing.

Roxana Perie, prima la aruncarea ciocanului

Atleta romaşcană Roxana Perie, de la Liceul cu Program Sportiv, a ocupat locul I la aruncarea ciocanului la Concursul naţional de primăvară şi Campionatul Naţional Școlar, competiţii desfăşurate simultan, în Bucureşti, în zilele 31 mai şi 1 iunie, şi rezervate sportivilor juniori I sau mai mici. Roxana, sportivă născută în 1995 şi elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoş, a avut o cea mai bună aruncare de 57,29 metri, din cea de a doua încercare. A mai aruncat încă o dată, validat, 57,00 metri, din a treia încercare. În aceeaşi probă, Beatrice Lucaci (născută în 1996) – tot de la LPS, dar elevă a celuilalt antrenor emerit din atletismul romaşcan, Emilian Floroiu – a ocupat locul al treilea, cu 43,38 metri.

Roxana Perie a mai urcat încă o dată pe podium, dar pe treapta a treia şi în proba de aruncare a discului, pe baza unei cele mai bune aruncări ce a măsurat 36,03 metri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0