„Carla Sescu, mai bună decât Nicoleta Grasu, la juniori”

Dimensiune text

Antrenorul emerit Emilian Floroiu, cel care a pregătit-o pe marea campioană Nicoleta Grasu, susţine că rezultatele junioarei Carla Francesca Sescu sunt superioare celor realizate de Nicoleta în vremea junioratului.

Cel mai nou şi mai frumos rezultat din cariera Carlei Francesca Sescu, aruncătoare de disc legitimată la Liceul cu Program Sportiv Roman şi pregătită de antrenorul emerit Emilian Floroiu, este medalia de argint obţinută săptămâna trecută la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht (Olanda). Atunci, cu o cea mai bună aruncare de 46,37 metri, Carla, junioară II, s-a aflat la 12 centimetri de locul I, pe care l-ar fi putut ocupa singură dacă s-ar fi apropiat de recordul personal, de 47,41 metri, realizat în 29 iunie 2013, la etapa a doua a campionatului naţional de atletism pentru seniori, tineret şi juniori I, din Bucureşti.

La olimpiada tineretului de la Utrecht, Carla a fost depăşită de Kristina Rakocevic (Muntenegru), sportivă care a aruncat 46,49 de metri şi al cărei cel mai bun rezultat înregistrat în acest an era 45,86 metri, sub cele ale Carlei. Sescu a avut, în concursul din Olanda, toate cele şase încercări trecute la categoria reuşite. Două dintre ele au fost 44,36 metri şi 45,36 metri.

Constanţă în rezultate în 2013

Carla s-a născut în 29 mai 1997 şi a început cariera sportivă la LPS Roman. A progresat an de an şi, în 2013, a depăşit-o pe rivala sa de la Piatra Neamţ, Lenuţa Buruiană. În 2013, în etapa I a naţionalelor, junioara Carla Francesca Sescu a terminat pe locul I în proba de aruncare a discului, cu o aruncare de 46,75 metri. În cea de a doua, dar într-un concurs rezervat şi seniorilor, la care a participat şi Nicoleta Grasu, Sescu a ocupat locul al treilea, cu o aruncare maximă de 47,41 metri, actualul său record personal. Anterior, în mai, Carla s-a clasat a patra la Grand Prix-ul de aruncări lungi de la Bacău, cu 44,67 metri.

„Batem tot” carla1

Antrenorul Emilian Floroiu, care a însoţit-o la Festivalul Olimpic de la Utrecht, este cât se poate de optimist: „În Olanda a fost un concurs deosebit, mai ales că a fost organizat în genul Olimpiadei, inclusiv cu flacăra olimpică. Foarte corect şi condiţii foarte bune. Trebuie ţinut cont că au participat aproximativ 6.000 de sportivi, din 49 de ţări. Cea mai numeroasă delegaţie sportivă a României a fost cea de la atletism. Noi am luat opt medalii, iar celelalte discipline au fost tot opt. Carla s-a comportat ca o debutantă, cu emoţii. Un concurs de acest gen nu se compară cu unul din ţară. Mă aşteptam să dea 46 sau 47 de metri. A fost fată deşteaptă, s-a mobilizat, altfel, nu făcea faţă. Aceasta este tensiunea concursului. Știa, ştiam că va lua medalie, indiferent dintr-a câta încercare. Sunt foarte mulţumit de rezultat, la un asemenea concurs. Va reintra în competiţie la sfârşitul acestei săptămâni, când vor avea loc întrecerile campionatului naţional rezervate juniorilor II. Apoi, va participa la Balcaniada juniorilor II din Turcia şi la naţionalele juniorilor I. Acesta, din Olanda, este cel mai bun rezultat al ei. În ţară poţi da şi 100 de metri, dar afară este altfel. Acum vreau să fie cea mai bună junioară din ţară, să se apropie de recordul naţional, să-şi păstreze rezultatul internaţional. Este mai bună decât era Nicoleta Grasu la vârsta ei”


COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • bv sormia tinio tot asa vriau sa ma intreci in sport

  • Cicero 7 ani

   Traducere
   Bravo sora-mea! Ține-o tot asa! Vreau sa ma intreci in sport!
   Sunteti oricum simpatice…………

 • cristina farcas 7 ani

  felicitari carla!