Prima paginăSocialSanatate

Cardurile naţionale de sănătate sunt aduse de poștași

Dimensiune text

Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ a semnat contractul cu Poşta Română pentru distribuirea cardurilor naţionale de sănătate asiguraţilor. Spitalele nu şi-au achiziţionat încă cititoarele de carduri.

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a semnat contractul  subsecvent aferent contractului-cadru cu Poşta Română, după ce vineri, 5 septembrie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a încheiat, cu Compania Naţională Poşta Română, contractul-cadru pentru serviciile de distribuire a cardului de sănătate la nivel naţional, pentru o perioadă de patru ani.

La nivelul judeţului Neamţ s-au alocat, pentru prima tranşă de trimitere a cardurilor de sănătate, 256 de astfel de carduri, conform CAS Neamţ. Deocamdată, însă, spitalele nu au reuşit să-şi procure cititoare de carduri, absolut necesare pentru ca aceste carduri de sănătate să devină funcţionale. Cardurile naţionale de sănătate vor pleca spre asiguraţi după data de 20 septembrie, conform anunţului făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Din momentul în care cardurile vor ajunge la asiguraţi, spitalele vor fi obligate să îşi procure cititoarele de carduri, pentru că, altfel, cardurile nu vor putea fi folosite de către beneficiari. Singurele care şi-au achiziţionat deja aceste cititoare de carduri sunt centrele de dializă. Acestea vor putea să folosească cardurile de sănătate imediat ce acestea vor ajunge în posesia asiguraţilor.

Poşta va livra cardurile naţionale cu confirmare de primire, în termen de 20 de zile de la preluare, la locuinţa fiecărui asigurat pentru care a fost emis cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, în baza cărţii de identitate şi a semnăturii de primire.

În cazul în care asiguratul nu va fi găsit de către distribuitor, după ce acesta va face dovada că a mers la domiciliul asiguratului de două ori pentru a preda personal destinatarului cardul de sănătate, distribuitorul va returna cardul de sănătate la sediul casei de asigurări în termen de zece zile ulterioare termenului afectat livrării. După acest termen, asiguratul îşi poate ridica propriul card de sănătate de la casa de asigurări în evidenţa căreia se află. În următorii patru ani va continua tipărirea şi distribuirea cardurilor pentru persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani şi/sau vor dobândi calitatea de asigurat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0