Caravana SMURD ajunge la Roman. Puteți învăța cum se acordă primul ajutor

Caravana SMURD ajunge la Roman. Puteți învăța cum se acordă primul ajutor

Examenul de rezidenţiat, amânat din cauza alegerilor
Activitatea Caritas este susținută de contribuabili
Bani grei pentru a vă trata la spital

 

Caravana SMURD „Fii pregătit!” va ajunge în judeţul Neamţ în perioada 3 – 9 octombrie, perioadă în care personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Petrodava” al judeţului Neamţ va organiza activităţi de pregătire a personalului serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

De asemenea, cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundaţii, incendii) şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. În cadrul acestor acţiuni de informare preventivă vor fi popularizate şi campaniile derulate de IGSU: „Renunţă, improvizaţiile sunt catastrofale”, „FOC! Flăcările omoară copii” şi „Nu tremur la cutremur”.

caravana-smurd-fii-pregatit

 

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

În judeţul Neamţ, Caravana SMURD „Fii pregătit!” îşi va desfăşura activitatea în intervalul orar 10.00 – 18.00 în următoarele locaţii: în zilele de 3 şi 4 octombrie în municipiul Roman, în faţa Casei de Cultură; în zilele de 5 şi 6 octombrie în oraşul Tîrgu Neamţ, în faţa Catedralei Adormirea Maicii Domnului; în data de 7 octombrie în oraşul Bicaz, la Şcoala Generală Mărceni; în zilele de 8 şi 9 octombrie în municipiul Piatra Neamţ, în parcarea de la Teatrul Tineretului.

„Din dorinţa de a asigura un nivel ridicat de securitate a cetăţenilor judeţului Neamţ, în domeniul situaţiilor de urgenţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ va implica în această acţiune voluntarii din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, urmând ca în fiecare zi, după ora 17.00, caravana să fie destinată cetăţenilor interesaţi”, precizează un comunicat al ISU Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!