Caravana Roboticii ajunge joi la Piatra Neamț

HomeSocial

Caravana Roboticii ajunge joi la Piatra Neamț

 

Cluburi de robotică, elevi, profesori, organizații și oameni pasionați de robotică se vor reuni joi, 23 noiembrie, de la ora 15:00, la Rubik Hub, în Ștrandul Tineretului din Piatra Neamț, pentru o expoziție de roboți și lucrări de specialitate, precum și pentru discuții despre oportunitățile domeniului.

Pentru prima dată, Săptămâna Europeană a Roboticii este marcată în România prin evenimente organizate la nivel național în perioada 17 – 26 noiembrie. Aceasta este o iniţiativă a reţelei internaţionale europene de robotică EURobotics ce se desfăşoară în majoritatea ţărilor europene şi are drept scop promovarea industriei roboticii şi a potenţialului acesteia.

 

„Dacă în 2016, cifra de afaceri din domeniul roboților a fost de aproximativ 31 miliarde de dolari, se estimează că până în 2022 aceasta va ajunge la 237 miliarde de dolari, cu creștere preponderent în domeniul roboților de servicii, conform celui mai recent raport privind industria mondială a roboticii. Acest lucru înseamnă că în curând roboții vor deveni o parte normală din viața noastră și, mai ales, că va fi nevoie de foarte mulți specialiști în acest domeniu.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Rubik Hub, sprijină organizarea evenimentului ca oportunitate de a promova accesul la inovație pasionaților de robotică întrucât aceștia, prin prin activitatea lor tehnică și creativă, sunt promotori cheie ai inovării în Regiunea Nord-Est”, precizează reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0