Caravana FEEA a ajuns şi la Roman

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează, în perioada 22 februarie – 3 martie, o caravană de prezentare a programelor de studii în oraşe din Moldova. Caravana a poposit şi la Roman, pe 24 februarie, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Colegiul Tehnic „Petru Poni” şi Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.

Studenţi însoţiţi de profesori ai facultăţii au susţinut prezentări în faţa elevilor cu informaţii despre sistemul de admitere în cadrul FEAA, specializările pentru care pot opta, oportunităţile de voluntariat din cadrul campusului şi posibilităţile de angajare. Proiectul îşi propune să ofere elevilor, părinţilor şi profesorilor de liceu o perspectivă realistă asupra mediului academic economic.

„La Colegiul Tehnic «Petru Poni» au fost prezenţi patru reprezentanţi ai FEEA, care au prezentat oferta pentru studii, iar din partea liceului nostru au fost prezenţi mai mulţi elevi de la clasele de Contabilitate, Protecţia Mediului, Economic. Elevilor le-a fost prezentat numărul de locuri disponibile, o situaţie de ansamblu asupra anilor anteriori, dotările facultăţii, precum şi facilităţile, informaţiile fiind oferite atât pe suport de hârtie – prin pliante, cât şi prezentări video. Elevii au primit în mod pozitiv informaţiile, chiar dacă nu au avut de pus foarte multe întrebări, informaţiile fiind complete. În plus, din discuţiile mele cu ei, au fost şi elevi care s-au interesat şi pe la prieteni care deja sunt studenţi la FEEA”, a declarat Mihaela Pâslaru, director adjunct al Colegiului. Conform reprezentanţilor liceului, măcar 75% dintre elevi sunt interesaţi să urmeze o facultate, iar domeniile de interes major  sunt pe economie, mediu şi resurse.

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a din 58 de licee din Moldova vor lua parte la proiectul de prezentare a programelor de studiu. În acest an, caravana FEAA va mai ajunge în Bacău, Bârlad, Botoşani, Fălticeni, Hârlău, Iaşi, Oneşti, Paşcani, Piatra Neamţ, Rădăuţi, Suceava, Târgu Frumos, Tîrgu Neamţ şi Vaslui.


COMENTARII

WORDPRESS: 0