Prima paginăEducatie

Caravana Dialogului Structurat cu Tinerii a poposit la CNRV

Dimensiune text

La eveniment a participat Eliza Chirilă, fost Delegat de Tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în perioada 2013-2014, expert în cadrul Dialogului Structurat cu Tinerii.

dialog 03Sala „Garabet Ibrăileanu” din cadrul Colegiului Naţional „Roman-Vodă” a găzduit miercuri, 8 aprilie, un eveniment la care a participat Eliza Chirilă- fost Delegat de Tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în perioada 2013-2014, expert în cadrul Dialogului Structurat cu Tinerii-, Sergiu Şerban, reprezentant al Forumului Tinerilor din România, ambii foşti romanvodişti, Luca Ciubotaru, vocea tinerilor din România în cadrul ONU (2014 – 2015), profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, primarul municipiului Roman, profesor Laurenţiu Dan Leoreanu, alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

„Mă bucur de fiecare dată să revin acasă. Am dorit ca elevii să plece de la această întâlnire cu o idee despre ce înseamnă dialogul structurat cu tinerii. Ne-am propus să afle lucruri interesante despre programul «Delegat de Tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite» şi care sunt nevoile, problemele şi ideile lor vizavi de localitatea în care trăiesc. Am fost în varii oraşe şi comune din ţară, la Dorna Candrenilor, la Ruginoasa, aproape de Roman, care reprezintă 50% din originea mea. Tinerii au fost foarte deschişi, au discutat cu noi şi ne-au spus problemele cu care se confruntă. Dialogul structurat înseamnă să ne întâlnim cu tinerii pentru a le afla nevoile, pentru ca, apoi, să discutăm cu autorităţile locale pentru a găsi surse de finanţare pentru proiectele pe care tinerii şi le doresc”, a spus Eliza Chirilă.

dialog 04Eliza a spus celor prezenţi că doar autorităţile de la Roman au sprijinit acest eveniment, deşi caravana a ajuns în mai multe localităţi din ţară.

Luca Ciubotaru a cerut tinerilor să se implice mai mult. „Implicarea te face să fii mai bun şi te dezvoltă foarte mult pe plan personal. Tinerii trebuie să devină o prioritate pe toate agendele la nivel internaţional şi acest lucru nu se poate face decât prin implicarea acestora. Ei trebuie să-şi caute oportunităţile. Doar în felul acesta pot dobândi o viziune de ansamblu şi de a-şi extinde orizontul”, a spus Luca Ciubotaru, vocea tinerilor din România în cadrul ONU pentru 2014 – 2015.

dialog 02

Prezent la eveniment, primarul Loreanu s-a adresat tinerilor. „Pentru administraţia locală, opinia tinerilor este foarte importantă. Avem multe proiecte finalizate sau în diverse stadii de execuţie care au fost iniţiate la propunerea tinerilor, cum ar fi Parcul Municipal din Roman, considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din ţară, Ştrandul pe care îl vom deschide în această vară, sau cinematograful, aflat în fază de proiectare”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0