Carambol pe E85, la intersecţia cu drumul spre Tămăşeni. Locuitorii cer un sens giratoriu

Carambol pe E85, la intersecţia cu drumul spre Tămăşeni. Locuitorii cer un sens giratoriu

Ghinion în zi de 13: accidentat grav pe DN 2
Accident în marşarier
Pe scurt

 

accident 1Finalul de săptămână a fost unul sângeros pe drumurile din judeţul Neamţ. Sâmbătă, 16 iulie, pe DN2 – E85 a avut loc un alt accident de circulaţie, în care au fost implicate patru autovehicule, fiind cel de-al doilea accident petrecut în aceleaşi condiţii în zonă, în ultimele două săptămâni. Sâmbătă spre duminică noapte, un alt accident grav s-a produs la Girov, când trei tineri şi-au pierdut viaţa, iar un altul se află în stare gravă la Spital.

Doi răniţi

Sâmbătă, 16 iulie, în jurul orelor 16.40, pe DN2 – E85, a avut loc un carambol între patru maşini, accident din care două persoane au fost rănite. Poliţiştii spun că un bărbat de 34 ani, din comuna Săbăoani, conducea un autoturism VW Golf pe DN2. Acesta nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de un autoturism marca VW Passat care se afla în faţa sa, ce era condus de un bărbat, de 25 ani, din Iaşi, intrând în coliziune cu acesta. După tamponare, autoturismul VW Golf a fost proiectat într-un autotractor, care circula regulamentar pe acelaşi sens de mers, iar al doilea autoturism – VW Passat – a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu un al patrulea autovehicul. În urma producerii accidentului, bărbatul de 25 ani, precum şi un pasager din autoturismul acestuia, au fost răniţi uşor.

Intersecţie periculoasă

Consilierii locali PACT Tămăşeni-Adjudeni au promovat, pe pagina de socializare, un mesaj pentru autorităţi, cerându-le acestora să intervină pentru a reduce numărul de accidente din zonă.

„În cursul după-amiezii de sâmbătă 16 iulie 2016, la intersecţia drumului dinspre comuna Tămăşeni cu drumul european E85, a avut loc încă un grav accident de circulaţie. În accident au fost implicate un camion, două autoturisme şi un microbuz. Printre răniţi se numără şi o femeie însărcinată. De la începutul anului până acum au fost nenumărate accidente la intersecţia de la E85. Pentru aceasta se fac vinovate autorităţile locale şi cele judeţene. Intersecţia este copleşită de vegetaţie care împiedică vizibilitatea, iar dat fiind traficul mare de maşini, este evident că intersecţia nu are parte de semnalizarea suficientă. Echipa PACT Tămăşeni-Adjudeni continuă eforturile fostului nostru coleg, Iacob Butnaru, şi cere Consiliului Judeţean şi Autorităţii Naţionale a Drumurilor construirea unui sens giratoriu la intersecţia drumului european E85 cu drumul judeţean ce duce spre comuna Tămăşeni. Amintim că pe Valea Siretului, la nord de Roman, locuiesc mai mult de 20.000 de oameni, care au nevoie de condiţii de trafic sigure şi demne”, spun consilierii în respectivul comunicat de presă.

Un alt tânăr din comună propune chiar organizarea unui protest în zonă: „Cu mare tristeţe am citit faptul că s-a produs din nou un accident la intersecţia E85 – DJ201C . În acest moment, pot spune faptul că autorităţile sunt chiar inconştiente. Ele sunt primele responsabile pentru acest lucru. E foarte puţin probabil că se va schimba ceva până nu vor lua cetăţenii măsuri… o blocare a intersecţiei sau o altă acţiune în masă ar fi singura care ar putea trezi ochii pierduţi ai autorităţilor şi, totodată, ar trage un semnal de alarmă în toată ţara. Autorităţilor din Judeţul Neamţ nu le pasă de faptul că mor oameni!”, spune Iacob Butnaru pe pagina sa de socializare.

 

accident 2

accident 3

accident 1

Trei tineri au murit. Șoferul avea permisul reţinut

Din păcate, în ultima vreme, din cauza neatenţiei, dar şi a unor zone periculoase, se produc tot mai multe accidente grave. Pe lângă curba morţii de la Feleşti, care produce victime în special când vremea este nefavorabilă, cetăţenii din Trifeşti se plâng de lipsa de vizibilitate la trecerea de cale ferată, motiv pentru care, în urmă cu două luni, un microbuz plin cu oameni era cât pe ce să fie izbit în plin de un tren.

În acelaşi timp, din cauza neatenţiei duminică noapte, în jurul orelor 1.20, pe raza localităţii Căciuleşti din Neamţ s-a produs un accident rutier din care a rezultat decesul a trei persoane. Poliţiştii spun că un bărbat, de 24 ani, din Girov, conducea un autoturism, când – într-o curbă uşoară la stânga – a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un cap de pod. Urmare a producerii accidentului, conducătorul auto precum şi alţi doi pasageri din autoturism, cu vârste de 17 şi 18 ani, au decedat, iar a patra persoană ce se afla în autoturism, în vârstă de 17 ani, a fost grav rănită. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea permisul de conducere reţinut, iar autoturismul avea numerele de înmatriculare expirate din luna august 2015.

 

Foto: facebook / PACT pentru Tămăşeni şi Adjudeni

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Si la ieșirea din kaufkand ar trebui poziționată oglinda altfel,eventual pe un stâlp propriu. Este bine ca s-a pus oglinda, dar unghiul este foarte mic. Șoferii ar mulțumi si pentru o oglinda la intersecția B. Dragoș cu Ecaterina Teodoroiu. Din cauza mașinilor parcate nu te poți asigura dreapta la ieșirea în B. Dragos

  • Nu se poate face sens giratoriu la fiecare iesire dintr-un sat intr-o sosea europeana. Chiar si cei 20000 trebuie sa dea prioritate la intersectia cu un drum national

  • Autoritățile locale, adică primăria, să pună mâna și să curețe vegetația care împiedică vizibilitatea atunci când se iese în E85. Iar șoferii să se asigure înainte. Auzi la ei, sens giratoriu…

  • error: Content is protected !!