Caragiale a fost aniversat la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

Ion Luca Caragiale a fost sărbătorit miercuri, 30 ianuarie, la Școala „Vasile Alecsandri”. Spectacolul pregătit de elevii actori a fost dedicat aniversării a 161 de ani de la nașterea clasicului literaturii române.

 

 

Cu acest prilej, elevii clasei a VI-a A, îndrumați de profesoara Liliana Moldoveanu, au dat viață personajelor din piesa „Justiție”. Pe scena improvizată în biblioteca școlii s-au remarcat Matei Cojocărescu, Cosmin Lăpușneanu și Bianca Gorgos, care au smuls ropote de aplauze din partea publicului format din profesori, părinți și colegi de școală.

Reprezentațiile teatrale au devenit deja o tradiție la Școala „Vasile Alecsandri”, generații de elevi care au început să facă teatru cu profesoara Liliana Moldoveanu continuînd să joace, unii dintre ei ajungând în rândul actorilor profesioniști. Școala „Vasile Alecsandri” a inițiat și un festival de teatru pentru elevi, prima ediție având loc în luna noiembrie 2012. Cele mai multe dintre spectacolele trupei au fost dramatizări din Caragiale, acesta fiind autorul cel mai cunoscut de elevi.

Fac teatru cu elevii de 30 de ani, pentru că am dorit să le transmit și copiilor din pasiunea mea pentru arta dramatică. Consider că teatrul este o formă deosebită de educare non-formală, care îi ajută pe copii să fie creativi, să își dezvolte abilitățile și pasiunile, care le dezvoltă gustul și interesul pentru lectură. Este o latură specială a educației, care le permite să se manifeste altfel decât după regulile din clasă„, a spus profesoara Liliana Moldoveanu.COMENTARII

WORDPRESS: 0