Capela romano-catolică din cimitir va fi reabilitată

Dimensiune text

Capela romano-catolică din Cimitirul „Eternitatea” din Roman va fi reabilitată. Părintele Pavel Chelaru, parohul Bisericii „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, a făcut demersuri la Consiliul Local Roman pentru realizarea unor lucrări de reabilitare a clădirii.

„Capela a fost construită în anul 1897 şi necesită reparaţii capitale. S-a pus în discuţie preluarea capelei de către Municipal Locato, societate aflată în subordinea Consiliului Local Roman, pentru a realiza lucrările de reparaţie care se impun. Nu s-a luat nicio decizie în acest sens, dar putem estima că lucrările vor ajunge la 10.000 de euro”, a precizat părintele Pavel Chelaru.

capela02Aflată în administrarea Bisericii „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, capela va suporta lucrări de schimbare a acoperişului, lucrări interioare şi exterioare, reabilitarea turnului, construirea unei mese de altar noi şi construirea unei copertine pentru liturghiile în aer liber. „Acoperişul trebuie schimbat pentru că în capelă se produc infiltraţii. Clopotele nu mai pot fi trase, deoarece turnul este şubred şi există pericolul prăbuşirii”, a explicat părintele Chelaru.

Preoţii romano-catolici vor construirea unei capele noi şi moderne, cu spaţiu frigorific, dar s-au lovit de un obstacol. O capelă nouă în noul cimitir din cartierul romaşcan Nicolae Bălcescu s-ar putea face numai după ce se va efectua un plan de sistematizare al acestuia.Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0